Zobacz pełną wersję : Opony letnie - felga 15 6,5
Witam
Przeczytalem kilka tematow odnosnie 2 interesujacych mnie kwesti (wybor opon, wybor rozmiaru) i niestety nie uzyskalem satysfakcjonujacych mnie odpowiedzi to tez skieruje sie do Was o jakies sugestie i opinie.
Na dniach dotra do mnie nowe felgi o rozmiarze 15 6,5 i stoje przed wyborem ogumienia do nich na lato.
Rozwazam 2 opony: Toyo Proxes T1R 195/50/R15 82 V oraz Toyo Proxes CF1 195/50R15 82H
Pytanie nr 1: Czy wybor jest sluszny i ktory z tych modeli byscie polecili?
Pytanie nr 2: Czy rozmiar bedzie ok. Zastanawiam sie nad 195/205
Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc.
bierz 195 to napewno, zamiast toyo wybral bym Yokohame parada spec - II - bedzie niewiele drozsza a napenwo lepsza
Jeszcze jedna kwestia.
Najprawdopodobniej skorzystam z oferty jednego z internetowych sklepow.
Netcar - nie posiada w ofercie Toyo a szkoda
oponytanio - mizerna strona z jeszcze mizerniejszym tlumaczeniem polskiego co nie wzbudza mojego zaufania (rozne opinie slyszalem ich temat)
http://www.oponytanio.pl/start.html
opony-auto - najatrakcyjniejsza cena i strona aczkolwiek brak opini klientow sprawia ze zaufanie spada
http://www.opony-auto.pl/produkt/17599/toyo-proxes-t1r-19550r15-82v
A Wy korzestaliscie z ich uslug? Jak tak to z ktorej firmy?
"oponytanio - mizerna strona "
hehe dokładnie teraz ją poprawili bo była jeszcze gorsza ja tam już kupiłem 3 kpl i na razie wszystko lux (opony świeże dostawa zgodna z regulaminem itd) :agent:
rozne opinie slyszalem ich tematpokaz mi jedna negatywna
no chyba, ze ktos opiera sie na wygladzie strony...
malo ktory polski sklep jest w stanie przeskoczyc ich z cenami, szczegolnie poza sezonem na dane gumy, dostawa w tydzien, opony z taka data produkcji, ze chyba wysylali mi je prosto z fabryki :lol:
pokaz mi jedna negatywna
Wpisz oponytanio w google i przejzyj tematy z roznych for. Niestety nie wyglada to kolorowo.
no chyba, ze ktos opiera sie na wygladzie strony...
Tak sie sklada ze jest to jeden z czynnikow na ktory zwracam uwage."Jak Cie widza tak Cie pisza" Tak sie sklada ze to jest ich wizytowka. Wyobrazasz sobie na tym poziomie jakiejkolwiek renomowanej marki? Alpine? Clarion? Z tlumaczeniem j.polskiego w translatorze.
Wpisz oponytanio w google i przejzyj tematy z roznych for. Niestety nie wyglada to kolorowo.nic nie bede wpisywal i przegladal, bo i ja i wielu moich znajomych kupuje tam opony. jakos nikt nigdy nie narzekal, a malo tego - wszyscy byli bardzo zadowoleni.
Tak sie sklada ze jest to jeden z czynnikow na ktory zwracam uwageto kupuj tam, gdzie maja ladnie i kolorowo. nie patrz na ceny/wybor, to zupelnie nieistotne :lol: moze dostaniesz jakies ladniejsze opony?
Wydaje mi sie ze Twoje szydzenie jest tu nie na miejscu.
Probowalem znalesc consensus i po dlugiej i wyczerpujacej rozmowie z konsultantka zaryzykowalem kupno w oponytanio. Mam nadzieje ze dolacze do grona tych zadowolonych klientow.
Mam nadzieje ze dolacze do grona tych zadowolonych klientow.
jak już opony przyjdą, to napisz czy wszystko ok, napewno innym się to przyda ;)
Wydaje mi sie ze Twoje szydzenie jest tu nie na miejscuwydaje mi sie, ze twoje poszukiwania po necie nie byly zbyt dokladne, bo nie znam nikogo, kto bylby niezadowolony z uslug oponytanio...
napisz czy wszystko okbardzo ok. nie dosc, ze wysylka z niemiec zajela chwile, to opony mialy date produkcji 3 tygodnie przed ich dostarczeniem do mnie.
patrząc tylko po cenie Goodyear ultragrip 7 to na www.opony.com jest taniej. Do tego firma nie jest krzakiem (ma ponad 40 mln PLN przychodów, notowana na GPW od niedawna). W zeszłym roku kupował u nich mój ojciec i był zadowolony.
Fakt faktem, że często dzwonią zaraz po zakupie i namawiaja na inne opony (bo mają ich mnóstwo na magazynie :d np), wiec trzeba być upartym.
co do powyższych sklepów się nie wypowiem. Co do rozmiaru to jeżdżę na letnich 195/50/15 i jest całkiem komfortowo, ale oczywiscie na krawężniki uważam. Na bardzo dużych koleinach (np przed skrzyżowaniami) trzeba trochę pewniej trzymać kierę.
napisz czy wszystko okbardzo ok. nie dosc, ze wysylka z niemiec zajela chwile, to opony mialy date produkcji 3 tygodnie przed ich dostarczeniem do mnie.
skoro kupowałeś tam to pewnie wiesz co mówisz :agent: sam jestem zaciekawiony na jakiej zasadzie niektóre opony mają tam tak tanio, że aż nie chce się wierzyć i człowiek myśli, że to jakiś przekręt... zobaczymy jak przesyłka Lopez'a, czy też będzie tak zadowolony jak Ty. Jeżeli tak, to już wiem gdzie zakupię oponki na wiosnę :aloha:
patrząc tylko po cenie Goodyear ultragrip 7 to na www.opony.com jest taniej.
niektóre opony mają drożej a niektóre taniej... akurat ultragrip jest drożej, ale naprzykład toyo t1r w rozmiarze 195/45/16 w polsce jest średnio po 400 zł/sztuka a na oponytanio kosztuje 260zł za sztukę i wątpię, żeby gdzieś udało się znaleźć taniej
Goodyear ultragrip 7poza gy ug7 jest jeszcze zylion innych opon. jedne sa tansze, inne drozsze. po to masz internet, zeby wybrac sobie miejsce, gdzie interesujace cie opony beda mialy najnizsza cene. akurat moje kumho najtansze byly w oponytanio i dlatego tam je kupilem. sklep polecam ze wzgledu na bezbledna i szybka realizacje zamowienia (na opony.com kilkakrotnie nie udalo mi sie kupic tego co chcialem i sciemniali tak, ze sie odechciewalo), a takze swieza date produkcji opon, co tez nie jest bez znaczenia.
Przez to ze mialem dylemat gdzie kupic mialo tez swoje plusy. Kilka dni temu stawka za Toyo T1R byla 192,- w dniu w ktorym kupilem kosztowala 177,- Dostalem informacje od kobiety ktora dzwonila do mnie z niemiec jak moge sledzic etap przesylki. Co prawda w jezyku niemieckim ale mozna sie polapac bez problemu.
przy okazji, bo w sumie nie wiem gdzie to wrzucic, ale nie bierzcie barumow zadnych :) na mokrej-wilgotnej nawierzchni jezdza jak chca przy wiekszej predkosci. generalnie na jesien to totalna porazka, karfa ale shit dwa razy mialem juz dzisiaj wyjazd przodu na zakrecie poza tor jazdy. i to nie przy mega szybkosci okolo 60 km/h... oponki maja niecaly seozn :/
T1R to idealna opona do codziennej jazdy, i taka polecam, sporo osob uzywa tej opony w sporcie amatorskim jednak do upalania ma zbyt miekka scianke, polecam rowniez sklep oponytanio
A zimówki, jakie polecacie?
A zimówki, jakie polecacie?
na pewno waskie :) przy serwisach z oponami masz statystyki jaka oponka na jaka pogode czy pore roku najlepiej + opinie uzytkownikow, chyba, ze ktos ci napisze na forum :)
Mam nadzieje ze dolacze do grona tych zadowolonych klientow.
jak już opony przyjdą, to napisz czy wszystko ok, napewno innym się to przyda ;)
Dostalem maila ze przelew zostal dostarczony i ze zamowienie jest w trakcie realizacji. Mam nadzieje ze nie bedzie ona trwala zbyt dlugo bo juz cierpie na bezsennosc ;D
też miałbym stresa gdybym wpłacił kasę na konto jakiejś niemieckiej firmy ;) ale przysłali innym, więc czemu nie mieliby przysłać Tobie :agent: czekamy na relacje jak oponki przyjdą, w co nie wątpię :d
Wlasnie dotarly do mnie opony! Niestety tylko 2szt. Druga paczka bedzie jutro. Co cieszy to magiczny napis "made in japan" ;]
jak jest z datą produkcji tych oponek :agent: ?
Nie moglem znalesc tego oznaczenia. Mozliwe ze ANH 2207 to jest to?
bardzo możliwe, że to to. ogólnie data produkcji to cztery ostatnie cyfry po znaczku DOT
tak jak tutaj :
http://registration.toyotires.com/IMAGES/dot-small.jpg
data produkcji to 4203 (42 tydzień 2003 roku) :d
jakbyś później sprawdził czy u Ciebie to jest napewno 2207 ;) pytam bo sam za 3 miesiące muszę zamówić toyo :agent:
opowiadaj jak sie jezdzi lepiej :)
bardzo możliwe, że to to. ogólnie data produkcji to cztery ostatnie cyfry po znaczku DOT
tak jak tutaj :
Obrazek (http://registration.toyotires.com/IMAGES/dot-small.jpg)
data produkcji to 4203 (42 tydzień 2003 roku) :d
jakbyś później sprawdził czy u Ciebie to jest napewno 2207 ;) pytam bo sam za 3 miesiące muszę zamówić toyo :agent:
Czyli w takim razie dobrze patrzylem
na jednej jest 2207 a na drugiej 2707
opowiadaj jak sie jezdzi lepiej :)
W ciagu godz przyjedzie kurier z kolejnymi 2 sztukami i od razu zawijam do wulkanizatora. Jaram sie okrutnie :D:D Wjada nowe gumy z nowymi felami ;p
EDIT
Komplet dotarl. Jaram sie! :D:D