Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : laminaty 5gen

zdzichu9311
02-11-12, 11:24
Witam , za niedługo moja hunda idzie do malowania i zmieniam maskę na laminatową i rozważam jeszcze zmianę błotników odrazu :)

Ale zastanawiam się jak jest ze spasowaniem tego wszystkiego i jak z użytkowaniem w okresie zimowym i ogólnie :)

i od kogo najlepiej te rzeczy kupić :)

Prosiłbym was o pomoc :)

bialyspecjal
02-11-12, 11:42
powiem tak-jesli Hanka nie byla bita w przud i od boku to ok zakladaj ale jesli byla to juz tego tak nie spasujesz. blache troche odksztalcisz itp a tego juz nie. na forum jest gosc ZonerAT on sie tym zajmuje. ja zakladalem przod i tyl do jajka to tyl zostal a przod nie bardzo nam sie pasowal wiec mam metal maske. ja na burte nie narzekam,zakladana w marcu i nic sie nie dzieje jak do tej pory i nawet moj blacharz byl w szoku z jakosci wykonania-mowil ze rzadko sie zdarza zeby cos kupic takiego i nie przerabiac a tu bylo p&p. takie jest nasze(blacharza i moje zdanie)

SpritZer
03-11-12, 13:47
ZonerAT potwierdzam maska burta błotniki szyber wszystko super spasowanie i wykonanie

gruszkin
05-11-12, 13:42
u mnie maska igła burta słabo. Dupa była bita. Także tylko jeśli masz spasowanie orajt, wtedy laminaty od ZonerAT wchodzą jak masło

niuniexPL
05-11-12, 14:09
a jak jest z szyberem cenowo i jak ze spasowaniem? Domyka się dobrze z uszczelkami?

Też mam burtę laminat i miałem lekko walony lewy tył i burta odstaje..

SpritZer
06-11-12, 08:22
http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=civic+laminat&category=620
szyber 185zł ale jak już cośod niego brałeś albo powiesz że z civic klubu czy PasswordJDM to de 15zł mniej

kurgan
07-11-12, 07:22
Witam , za niedługo moja hunda idzie do malowania i zmieniam maskę na laminatową i rozważam jeszcze zmianę błotników odrazu :)

Ale zastanawiam się jak jest ze spasowaniem tego wszystkiego i jak z użytkowaniem w okresie zimowym i ogólnie :)

i od kogo najlepiej te rzeczy kupić :)

Prosiłbym was o pomoc :)

laminaty zdecydowanie bardziej pracuja. jedyna rzecza na jaka bym sie zdecydowal to maska z laminatu. pomysl czy nie lepiej wziasc carbonowe nadkola jak juz. owszem nie sa tanie, ale wytrzymalsze niz laminat i generalnie imho jakos lepiej prezentujace sie. jak malujesz nadkola w kolor budy to wzialbym blache na nadkola czyli tradycyjnie, bo w sumie jaka redukcje masy nadkolami zrobisz? poza tym kazdy najazd na kraweznik i oparcie sie zderzakiem powoduje prace na zapinkach przy blotnikach. podobnie kiedys byl temat z laminatem na tylnich nadkolach i ich trwaloscia sposobem "dospawania" ich do nadkola stalowego plus zamontowanie zderzaka i umarlo to smiercia naturalna. jedyne jak pisze gdzie sensownie jest isc w laminat to maska. i tez albo nie malowalbym jej tylko dorzucil okleine 3m jakas plus zapinki. masz copue widze, wiec tylnej burty nie zamontujesz a to dla mnie jedyny sens maska i burta z laminatu w civicu.

maski do 5 gena z carbonu widzialem od 900 zl ostatnio. pomysl czy nie warto dolozyc i miec juz profi lekka maske.

ukasz94
08-11-12, 21:28
a jesli samochod byl bity, wydaje mi sie delikatnie, ma pas przedni spawany, to po wymianie pasa nie spasowalby maski i nadkoli z laminatu?

kurgan
09-11-12, 07:34
jak dobry blacharz to zrobi fabryke