Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podnoszenie zglebionej hondy.

Neographics
30-09-07, 14:01
Czy ktoś z Was napotkał sie na problem podnoszenia na podnośniku obniżonej mocno Hanki? Mam seryjne progi i na glebie -40 (co nie jest duzo) juz w kilku serwisach nie umieli zmieścić łap pod samochód. Co dopiero jakbym miał -50 i więcej, o nieseryjnych progach juz nie mówie bo mam takie zamiar zamontować na dniach. W większości przypadków wystarczy kanał lub podnoszenie w koleinach, ale co w przypadku przebicia koła na drodze, konieczności zajrzenia pod auto czy choćby zmianie na zimówki .. :/

Rikoo
30-09-07, 14:18
zaden problem tez mam glebe w 100% da sie podnies za pomoca oryginalnego podnosnika schowanego w bagazniku

trudnosc jest jak sie chce podneis auto za pomoca zaby wtedy potrzebna 2 osoba co podniesie auto za blotnik :d

Neographics
30-09-07, 16:01
No tak ale jesli są progi to tradycyjna żaba czy podnośnik połamie te progi ... :aloha:

Rikoo
30-09-07, 16:42
a niby czemu

no chyba ze zaslonisz te miejsca w ktorych podnisnik powinien byc

Neographics
30-09-07, 19:56
Normalne progi, tuningowe, kupowane w PL z laminatu w 99,99% przypadków nie mają miejsc do podnoszenia auta specjalnie odosobnionych. Jedyna mozliwosc jaką widze to przylepienie progów do seryjnych i ściąganie ich za każdym razem :bicie:

Lcfr
30-09-07, 20:06
przeciez nie podnosi sie za progi tylko w miejscach do tego wyznaczonych

wiec trzeba uniesc auto(nawet zwykłympodnosnikiem) a nałapy podosnika dac dystans np. z grubej gumy tak byłapa nie dotykała progu i po problemie...
troche moze klopotliwe bo trzeba podnosci kazde koło i stawiac na łapie z osobna ale to chyba lepsze niz zdejmowanie progów.....