PDA

Zobacz pełną wersję : Stukanie pod siedzeniem od Kierowcy

poitner
01-11-12, 20:21
Witam.Od jakiegos czasu na zakrecie w prawo stuka mi pod siedzeniem, bylem u mechanika stweirdzil ze to przegub, wymienil przegub+ sworzen. Minal 1 dzien i dzis jest to samio, ,(jest to bardzo glosne stukanie i czuc pukniecia pod fotelem. Prosze o wasze relacje i zdanie co to moze byc. Jest to Honda z roku 2000r civic 1.4s.

mirasek
01-11-12, 20:29
Wydech obija się o budę (lewą stronę tunelu) - zgadłem?

poitner
01-11-12, 20:37
stary, niewiem jesli skrecam w prawo np: na autostradzie i trzymam noge na gazie to wali pod siedzeniem mi ze az to czuc, stuka glosno i odczuwalne podczas skrecania w prawo.

mirasek
01-11-12, 22:36
Ja tym bardziej nie wiem, jest milion rodzajów stukania, a pod fotelem kierowcy, zasadniczo, nic nie ma :) Sprawdź to o czym pisałem.

Poll
01-11-12, 22:38
A może to przegub i niesie ; D

mirasek
01-11-12, 22:53
Oj, chyba trzeba mieć wadę słuchu żeby słyszeć przegub pod fotelem ;) Poza tym słyszalny byłby głownie na pierwszym biegu i mocnym skręcie, a nie na autostradzie :) A tak w ogóle to kolega pisał że przegub został wymieniony :)

misiekbydgoszcz
02-11-12, 08:14
Kolego miałem to samo co ty zaczeło coraz mocniej pukać przyczyną był środkowy tłumik jest tam osłona tłumika która pukała,końcówka się rozlazła założyłem metalową opaskę i teraz ciszaaaaa sprwdz napewno to!http://www.doman.com.pl/sites/default/files/imagecache/product/opaska-metalowa-2.jpg

poitner
02-11-12, 12:59
bylem u mechanika tlumik ktory idzie w tunelu byl zabardzo z lewej strony i chyba od tego to bylo, spec wziol lom i wygiol lekko i jest lepioej, teraz zobaczymy jak wyjade w trase co to bedzie:) ale dzieki za rady. Pozdro

Marecki
02-11-12, 14:57
Już myślałem, że twój fotel obija się o asfalt:D:D:D