Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : lokalizacje przewodow.. inst alarmu.....

wojthass
29-09-07, 23:05
Witam

Dzis udalo mi sie zalozyc centralny zamek z czego sie bardzo ciesze, jutro czeka mnie montaz alarmu co mnie lekko przeraza:/

Wiec dlatego prosilbym bym was o pomoc bo niektorych rzeczy nie wiem i nie rozumiem.

Wiec:

W instukcji mam:

-niebieski przewod podlaczamy pod kabel, wktorym pojawia sie impuls minusowy podczas otwierania drzwi ( gdzie go znalesc??? ) jesli w samochodzie sa czujniki zapalajace lampke oswietlenia kabiny to podlaczamy od ich wspolnego przewodu ( rozumiem ze te czujniki mam, ale o co chodzi wogole:/ gdzie je znalesc gdzies kolo stacyjki bo przeciez nie bede podsufitki sciagac)

-brazowo bialy przewod podlaczamy pod 12v pojawiacy sie na przewodzie podczas otwarcia drzwi ( i znowu nie wiem o co chodzi i gdzie to szukac kolo stacyjki)

-czarno bialy przewod podlaczamy pod przewod na ktorym pojawia sie 12v wlaczajacy lampke oswietlenia kabiny (i znowu gdzie go szukac kolo stacyjki ktory to? )

- ktorym przewod moge zastosowac z hondy do odciecia zaplonu? gdzies tam kolo stacyjki?

- gdzie znajde w srodku kable plusowe do migaczy? Moge podlaczyc alarm do kontrolki awaryjnych? Ktore to kable??

Mam nadzieje ze zrozumieliscie to co napisalem i dacie rade mi jakos pomoc:)

Dzieki serdeczne:)

MacK
01-10-07, 08:56
- gdzie znajde w srodku kable plusowe do migaczy? Moge podlaczyc alarm do kontrolki awaryjnych? Ktore to kable??
podłącz do włącznika awaryjnych
resztę kabli znajduje się w lewym progu, koło lewej nogi kierowcy pod tapicerką i pod tą plastikową nakładką na progu

- ktorym przewod moge zastosowac z hondy do odciecia zaplonu?
proponuje odciąć pompę paliwa, kable też w progu a kolor to :szukaj: bo było

emg
01-10-07, 12:33
brazowo bialego i brazowo czarnego nie podlaczaj
a niebieski do grubego zielonego z kolorowym paskiem w progu - są dwa osobne od lewych i prawych drzwi