Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie przełącza się na gaz!

jockow
31-10-12, 22:37
Witam pacjent to Civic 1.8 2006 r Instalacja to zenith IV gen.Objawy rano po odpaleniu auta włącznik od LPG z diodami nie działał ,zaczął za to piszczeć tak jak w momencie gdy gaz się skończy(zbiornik pełen)żadna dioda się nie świeci nie można przełączyć na gaz,cały czas piszczy.Pytanie co się mogło stać poprzedniego dnia żadnych objawów nie było.Jakieś pomysły ?Z racji święta gazownik może mi pomóc dopiero w środę a ja myślę co mogło paść.

zajac_skacze
01-11-12, 12:20
Może popatrz na złącza przy obecnej aurze pogodowej coś mogło zewrzeć, gdzieś przebicie, albo wręcz przeciwnie gdzieś nie dochodzi prąd...

bartek1706
03-11-12, 19:04
Co prawda w trochę innej instalacji, ale objawy te same. Powód? Dobra ćwiartka wody w obudowie komputera od gazu, niefortunnie zamocowany.
Komputer po wyjęciu z obudowy i wrzuceniu do ryżu (wyciąga wilgoć) działa, ale tylko patrzeć kiedy pojawią sie zimne luty...

zajac_skacze
03-11-12, 20:13
Daj go do jakiegoś dobrego serwisu komputerowego, wrzucą Ci go na stacje do stawiania BGA i ładnie wygrzeją to zimne luty się nie pojawią...

jockow
04-11-12, 16:52
Co prawda w trochę innej instalacji, ale objawy te same. Powód? Dobra ćwiartka wody w obudowie komputera od gazu, niefortunnie zamocowany.
Komputer po wyjęciu z obudowy i wrzuceniu do ryżu (wyciąga wilgoć) działa, ale tylko patrzeć kiedy pojawią sie zimne luty...No i po problemie.Kilka dni temu po przeglądzie mój kolega mechanik umył mi silnik.Komputer od gazu jest wciśnięty pomiędzy akumulator a ECU wtyczkami do góry no musiał się lekko zalać.Dziś go wyjąłem rozebrałem wyczyściłem ,wysuszyłem i złożyłem no i jest ok.Muszę pomyśleć jak go dobrze zabezpieczyć.Dziękuję za radę bartek1706.