Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wentylator chlodnicy.

FloYd3R
31-10-12, 20:05
Dzis wymienialem plyn w chlodnicy przy okazji na trojniku opaski poprawilem bo mi lekko cieklo z niego. Ale po spuszczeniu starego i nalaniu nowego plynu wentylator od chlodnicy mi sie w ogole nie zalacza. Kiedy stalem w korku plyn sie strasznie gotowal podczas jazdy normalnej wkazowka temperatury pokazuje normalnie niby. Ale wentylator tak czy siak nie chodzi. Co zrobic aby to naprawic ?

dEboo
04-11-12, 12:20
odpowietrzyć układ

Dany_Gsi
12-11-12, 13:43
sprawdzi wentylator czy działa, moze po prostu wysiadł
nastepnie jesli wentylator okarze sie sprawny to czujnik temperatury, który powoduje załaczanie wentylatora ;)

Filip2516
12-11-12, 13:54
panowie a na jakim poziomie macie wskazówke od temperatury gdy zalacza sie wentylator ? Ja mam tak moze delikatnie powyzej połowy, podczas jazdy ponizej połowy delikatnie. Gdy wskazowka podnosi sie ponad ta polowe to wentylator sie załacza,schładza i wyłacza czyli wszystko niby ok. Temperatura plynu ok 88-90st. w chłodnicy. Wymienialem teraz ten czujnik od wskaznika i dlatego pytam czy wszystko ok.

FloYd3R a moze poprostu jeszcze ci nie osiagnal tak wysokiej temperatury? Sprawdz na krotka czy wentylator chodzi.

Dany_Gsi
12-11-12, 20:30
dokładnie, tak jak pisałem przede wszysrtkim trzeba sprawdziuc wentylator
czyli podac na niego zasilanie 12v bezposrednio z akumilatora ;)

FloYd3R
15-11-12, 09:01
Jest roznica gdzie + podlacze ? czy po prostu ew zacznie sie krecic w druga strone ? :d

Młody ŁDZ
15-11-12, 10:45
Wentylator jest biegunowy. Widziałeś kiedyś wentylator kręcący się w dwie strony? Bo ja nie... przecież by to nie wiało :D konstrukcja łopatek wyklucza coś takiego.

Skąd wiesz że płyn się gotował w momencie gdy wskazówka pokazywała normalnie?

FloYd3R
20-11-12, 08:50
Plyn mi sie gotowal bo wskazowka osiagnela swoje max :D