Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic VI części, a wersja nadwozia.

Pytający
31-10-12, 17:22
Witam, tak więc stało się, ślisko, brak doświadczenia i w efekcie zatrzymałem się na samochodzie przede mną. Do wymiany maska, zderzak, reflektory, pas przedni. Wersja samochodu to Honda Civic VI 96r. HB 5d. I tutaj chciałbym zapytać czy muszę szukać części do tego konkretnego nadwozia czy części z sedana czy 3d będą pasowały? Gdzieś wyczytałem, że pasują, ale jednak wolę się upewnić przed zakupem niż później żałować.
Pozdrawiam.

makaveliooo
31-10-12, 17:31
Watpie zeby pasowalo, ewentualnie z aero mozna mixowac

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Marecki
31-10-12, 17:37
Przecież 3d i 5d to dwa zupełnie inne auta....

Saiti
31-10-12, 17:44
5d:
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/2126/3781/30314390001_large.jpg

2d/3d/4d:
http://i399.photobucket.com/albums/pp74/pati_002/02c7d8a7.png

Części będą pasować wyłącznie w ten sposób:
http://birdshooter.smugmug.com/Houston-Photography/Houston-Wacky-Advertising-Art/i-Wm2BZP9/0/L/Big_Hammer_RAW1766-L.jpg

Pytający
31-10-12, 17:50
OK, dzięki za odpowiedzi, a Saiti wyjaśnił to w idealny sposób:) Czyli jednak muszę szukać do tej wersji HB 5d, trochę ciężko z częściami do tego nadwozia.

Guscioren
31-10-12, 18:13
z tego co mi wiadomo to przedlift miał inny pas przedni niż polift. W takim wypadku raczej większość części na przód się różnią. 96rok to raczej jest jeszcze nadwozie ma :) a na zdjęciu jest mb6. Kolege możemy wprowadzić w błąd

mirasek
31-10-12, 18:14
Saiti mistrz :D :D :D

Dokładnie, masz 5d 96r więc dobieraj części budy z modelu przedliftowego (95r - wiosna 97r), z nowszego polifta nie pasują lampy, błotniki, maska, zderzak, grill, itp. chyba że przełożysz całość rzazem z pasem przednim.

Pytający
31-10-12, 19:33
Czyli chyba lepszym wyjściem będzie zmiana przodu na ten po lifcie skoro muszę wymienić: pas przedni, maska, światła, zderzak. Lepszy wygląd, dostępność części lepsza i chyba nawet taniej. Oprócz części, które muszę wymienić zostaną mi jeszcze błotniki. Czy to wszystko co trzeba wymienić? Czy trzeba z czymś kombinować zmieniać aby pasowało? Dzięki za pomoc.

Guscioren
31-10-12, 22:31
Czyli chyba lepszym wyjściem będzie zmiana przodu na ten po lifcie skoro muszę wymienić: pas przedni, maska, światła, zderzak. Lepszy wygląd, dostępność części lepsza i chyba nawet taniej. Oprócz części, które muszę wymienić zostaną mi jeszcze błotniki. Czy to wszystko co trzeba wymienić? Czy trzeba z czymś kombinować zmieniać aby pasowało? Dzięki za pomoc.

Przyjdzie czas na sprzedaż i weź sie tłumacz czemu 96 rok poliftowy :D w wyszukiwarce powinno coś znaleźć :P

daniel208
31-10-12, 22:48
jeśli chcesz zastosować manewr z przodem z polifta to zagadaj z zoy, on ma właśnie tak zrobioną furkę. Poszukaj w 5D

Marecki
31-10-12, 23:35
Gdzieś wyczytałem, że pasują,
Możesz podesłać link gdzie takie głupoty piszą?
P.S. Jak wymienisz przód na polift, to nie licz na ewentualną sprzedaż, chyba że ktoś jest tak samo zorientowany...

Pytający
01-11-12, 15:08
Możesz podesłać link gdzie takie głupoty piszą?
P.S. Jak wymienisz przód na polift, to nie licz na ewentualną sprzedaż, chyba że ktoś jest tak samo zorientowany...

Było to gdzieś na tym forum, ale przekopałem już jego połowę i raczej nie będę w stanie tego znaleźć. Co do sprzedaży to za 2-3 lata ten samochód będzie tyle warty, że nie będzie sensu go sprzedawać;)

reXio
03-11-12, 21:34
A za ile on to odsprzeda? Za 3k? :P Kogos kto te auta kupuje z 10 reki to juz chyba rybie co tam bylo bo kupuje by to dojechac i spuscic w przepasc ;)