PDA

Zobacz pełną wersję : Radio w Honda Civic 4d '04r.

marcinw13_2005
28-09-07, 22:46
Witam!

Mam pytanko odnośnie oryginalnego radioodtwarzacza w Hondzie Civic 4d '04r.
Jest to oryginalne radio Hondy z odtwarzaczem CD.
A pytanie brzmi:
Czy można w jakiś sposób podłączyć do tego radyjka odtwarzacz mp3 - celem zwiększenia "pamięci muzycznej" ?! :)

Jeśli tak, to:
- jakie połączenie (jaki kabel, złączka, z jakimi końcówkami) proponujecie?,
- jakiej marki mp3 byłoby najlepiej zakupić (oczywiście za rozsądną cenę, tak do 200zł)?,
- czy głośność tego mp3 zapuszczonego za pośrednictwem oryginalnego radia Hondy, będzie zadowalająca, porównywalna z płytami CD lub radiem?

Z góry dzięki.

ppm702
29-09-07, 08:36
nie wiem jak to jest w fabrycznym, ale do służbowego focusa ostatnio kupiłem coś takiego http://www.allegro.pl/item244680335_transmiter_mp3_usb_pilot_dzwiek_3d_s ound_x_pro.html i nawet się sprawdza :)

marcinw13_2005
29-09-07, 10:53
A jak z głośnością odtwarzanych utworów z transmitera? Jest porównywalna z głośnością muzyki odtwarzanej z radiowego CD?

darek002
29-09-07, 15:46
podłaczajac transmiter bedzie taka sama jak glosnosc radia, glosnosc mozesz tez regulowac bezposrednio z transmitera

marcinw13_2005
30-09-07, 18:06
Wszystko pięknie i ładnie, tylko na trasie Świnoujście - Koszalin - Gdynia, trzeba byłoby kilkakrotnie zmieniać częstotliwości nadawania-odbioru transmiter-radio, ponieważ pojawia się szereg innych, mocniejszych sygnałów radiowych, np. "radio Maryja" w okolicach Koszalina i kilku innych miejscach na trasie. :)
Ale dzięki za radę.
P.S.
Wolałbym jednak jakieś bardziej niezawodne i pewniejsze źródło mp3 w samochodzie. Mam tu na myśli połączenie odtwarzacza mp3 z radiem poprzez kabel, tylko nie mam pojęcia czy w moim radiu jest wejście dla mp3?! Chyba, że podłączyć mp3 do radia poprzez wejście na zmieniarkę CD (której nie mam)?! Hmm, gra warta świeczki, pod warunkiem, że znajdę jakąś przejściówkę z odtwarzacza mp3 do radia...