Zobacz pełną wersję : Honda 1.4 iS nie pali gdy zimno.
Witam, niedawno kupiłem swoją pierwszą Hondę. I gdy wczoraj zaatakowała zima bardzo mocno się zdziwiłem ponieważ nie chciała zapalić. Prąd z aku jest ponieważ kręci cały czas ale niestety jest brak odzewu, pompę paliwa słychać. Gdy silnik jest ciepły pali na dotyk, ale z rana to całkowicie nie daje rady. Pierwsze co zrobiłem to wyczyściłem kopułkę, która była zasyfiona niesamowicie, pozniej wymieniłem świece , oraz sprawdziłem czy nigdzie nie ma przebicia. Dodam że z tzw zaciąg pali. Nie wiem co mogę dalej zrobić, proszę o pomoc. :)
Może wina przewodów zapłonowych??
No oczywiście sprawdzę to, ale na razie nie mam jak. Ale tak jak pisałem nie ma zadnego przebicia, iskra jest. A co te przewody mają do temperatury?
ja mam za to inny problem... gdy bylo ciepło paliła na dotyk a teraz troche mrozu i nawet rozrusznik nie kręci:( co ciekawe odpala gdy bezpośrednio podłącze kablem aku pod rozrusznik i odpala odrazu. Co może być przyną? tak jakby gubił gdzies sygnał między stacyjką a rozrusznikiem.
niestety, Pański post w niczym mi nie pomógł. Jeśli ma Pan problem to trzeba założyć, swój własny temat :)
niestety, Pański post w niczym mi nie pomógł. Jeśli ma Pan problem to trzeba założyć, swój własny temat :)
Nie bądź taki samolub podziel sie tematem.
U mnie kable też nie miały przebicia a był poprostu do wymiany.
No ok nie będę już samolubem:D , ale myślę że oddzielny temat zawsze jest lepszy :) No nic dzięki Panowie, zobaczę co tam z tymi kablami. Dzięki!
vnv_nation
30-10-12, 17:17
No a kopulke z palcem najlepiej po prostu wymien zamiast bawic sie w jakies czyszczenie, to nie jest droga rzecz
no zobacze najpierw co z tymi kablami jeszcze czekam na nie, poprzedni własciciel miał podobny problem wymienil kable 3 lata temu i mu przeszło, jak to nie pomoże to wymienię kopułkę itd..