PDA

Zobacz pełną wersję : Hania duzooo pali...pomocy

maniak2007
28-09-07, 17:11
Witam.moze w postach bylo juz o tym pisane ale ja nie moge Tego znleść.. :( Mam honde civic Vgen w Hb silnik d15B2....i mam problem bo Wydaje mi sie ze przy spokojnej jezdzie na miescie pali mi okolo 10l na 100km :( :( w silniku wszystko mam seryjne...zadnych Tuningow.Tylko nie dawno mialem zmieniene pierscienie tlokowe wraz z uszczelniaczami zaworowymi i planowanie glowicy no i oczywiscie wszystkie uszczelki... :) Doradzcie mi jakie moga byc przyczyny tak duzego spalania... :( :( :( z Gory dziekuje

Pozdrawiam

Piotr_Sz
28-09-07, 17:24
A wymieniłeś filtr powierza do silnika.

woPo
28-09-07, 17:53
Witam.moze w postach bylo juz o tym pisane ale ja nie moge Tego znleść.. :(

Słabo szukasz:

http://www.civicklub.pl/fi/search.php?mode=results

12 stron! :szukaj:

maniak2007
28-09-07, 20:03
wymienialem wszystkie filtry dwa miesiace temu....

[ Dodano: Pią 28 Wrz, 2007 ]
No ja nie moge tego Znależć... :( :( :( Pomozcie...moze nie umiem jeszcze korzystac z wyszukiwarki.... :(

Pozdrawiam.

kawas
29-09-07, 10:53
poczytaj tutaj:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=23007&postdays=0&postorder=asc&highlight=bardzo+du%BFo+pali&start=20
dowiesz się więcej :)
10 litrów to wcale nie jest dużo :aloha:

maniak2007
29-09-07, 11:21
No mozliwe ze tyle pali ale jak sie ja gniecie,a czy moze byc to wina komputera...???moze zresetowanie pomoglo by cos :)
I mam tez drugie pytanko...bo jak zapale swiatla w hondzie to obroty potrafia mi spasc nawet i do 400 a powinny miec troche powyzej 700.jaka tego moze byc przyczyna???

pozdrawiam.

tomrad
29-09-07, 11:58
Może tak: do pracy mam ok 6 km.
Rano, jadąc do pracy, przejeżdżam 11 skrzyżowań ze światłami. Na każdym stoję cca 1 minutę. Każda minuta stania to zużycie paliwa na jakieś 0,5 do 1 km jazdy.
Czyli, de facto, ( z punktu widzenia silnika). przejeżdżam rano nie 6 a jakieś 9 do 10 km. Resztę dopowiedz sam.
Poza miastem auto zużywa poniżej 6l/100.
W mieście bierze 9,5l/100, ale gdybym uwzględnił te wszystkie postoje, wyszło by podobnie.

maniak2007
29-09-07, 12:36
No tak po miescie spala Ci 9,5l/100 ale ciekawi mnie przy jakiej jezdzie :speszony:
A tak odnosnie tych obrotow to jaka moze byc przyczyna tak malych obrotow. :(
A gdy zapale swiatka to obroty sa naprawde niewielkie...czy moga trzymac lozyska w alternatorze i dlatego obroty tak spadaja??? z gory dziekuje za odpowiedzi :)

pozdrawiam

tomrad
29-09-07, 12:50
No tak po miescie spala Ci 9,5l/100 ale ciekawi mnie przy jakiej jezdzie
Myślę, że jest to jazda "normalna", tzn. bez zbędnego marudzenia przy ruszaniu, przyspieszaniu, kiedy trzeba (kiedy widzę, że następne światła dopiero się zapaliły i spokojnie zdążę), hamowanie silnikiem, ot , standard.
Nie staram się myśleć cały czas o oszczędności jednej szklanki benzyny, bo to bez sensu.
Co do drugiego pytania, nie miałem takiego problemu.

Wally
30-09-07, 18:03
A tak odnosnie tych obrotow to jaka moze byc przyczyna tak malych obrotow

:szukaj: silniczek krokowy

tomm11
10-10-07, 12:41
Miałem kłopot ze spalaniem...Jeżeli silnik jest z gaźnikiem, to jest tosprawa regulacji w zakładzie mechanicznym, ewentualnie wymiany uszczelek i oczyszczenia gaźnika. Jeżeli auto jest na wtrysku, to możliwe, ze zepsuta jest lambda...

maniak2007
10-10-07, 14:30
Miałem kłopot ze spalaniem...Jeżeli silnik jest z gaźnikiem, to jest tosprawa regulacji w zakładzie mechanicznym, ewentualnie wymiany uszczelek i oczyszczenia gaźnika. Jeżeli auto jest na wtrysku, to możliwe, ze zepsuta jest lambda...

No byc moze ze to lambda...Moja Honda D15b2 pali wiecej od kolegi Hondy ktory ma silnik 1.6vtec 132konny. :( :( I to duzo wiecej pali....Ratujcie :(