Zobacz pełną wersję : Wyłączające sie radio
Witam!Jakis czas temu wymieniłem oryginalne radio Honda na Sony CDX-GT33U i było wszystko ok.Po jakims czasie zamontowałem skrzynie basową ze wmacniaczem z poprzedniego auta.Wzmacniacz to Carpower HPB-602 a głosnik w skrzynce to Pioneer TS-W306.Kabel zasilający 20mm.Na poczatku było wszystko ok ,ale po jakimś czasie przy głośnym graniu radio zaczeło się wyłaczać.A teraz dzieje się to praktycznie za każdym razem i to nawet przy wyłączonym wzmacniaczu(choc nadal podłączonym).Gdyby to objawy wystapiły zaraz po montażu to bym sie nie zdziwił.Od czego polecacie zacząć?Auto to Civic 7 gen 2001.
więc albo radio się przegrzewa albo kable są przetarte trzeba sprawdzić wszystkie przewody
Witam! Przez długi czas problem ustąpił ( choć szczerze mówiąc wystepował tylko przy bardzo głosnym słuchaniu) lecz teraz powrócił i nawet sie wyłacza przy niskiej skali( 12,a max jest 32).Przy montażu nie uzyłem kostki przejsciówki tylko kable zostały polutowane ( i chyba to nie był dobry pmysł).Chciałbym wszystko jeszcze raz sprawdzic,ale wiadomo ,ze w 7gen dostanie sie do radia wymaga rozebrania środkowej czesci deski i nie jest to proste i szybkie.Potrzebuje teraz kupic przejsciówkę ale jakos nigdzie nie moge znaleźć ( na allegro razem z ramkami).I tu pytanie,po1 czy ktos by mi mógł doradzic gdzie zakupic przejściówkę i 2 od razu sprawdziłbym radio-czy mozliwe jest ,ze takie objawy moze dawac uszkodzona końcówka mocy? Na co jeszcze zwrócic uwagę?Pytam bo jak rozbiore wszytsko to chciałbym niczego nie pominąć.Proszę o porade i pomoc i z góry przepraszam za móje marudzenie i niepordnosc w tym temacie.
przyczyna moze byc uszkodzona koncowka mocy lub zbyt duzy pobur pradu (przewaznie jak sie glosniej slucha)
Nie obraź się, ale może zamieniłeś przy wzmaku kable +12V z aku i streowanie REM z radia, podłączone na odwrót przy wzmaku mogą dać taki efekt.
Nie obraziłem się.To sie dzieje nawet przy całkiem odłaczonym wzmaku.Dziś chyba podejme walke z tematem,będę miał radio na podmianke zeby wykluczyc wszystkie ewentualności.
Więc tak ,pomimo home made kostki wszystko w niej było jak należy wiec nic w niej nie ruszałem,ale podmieniłem radio i działo sie to samo,więc pusciłem zasilanie prosto z akumulatora i po testach z długoscia grania glosno,cicho jak na razie jest ok.Zobaczymy jak długo.Pozdrawiam!
P.s Przynajmniej doszedłem do wprawy z wyciaganiem konsoli .