Zobacz pełną wersję : swap d13b2>>>> d15b2
Sienkievitrz
26-10-12, 23:50
część, potrzebuje waszej pomocy swapuje do IVg w którym siedziało d13b2 silnik z jajka d15b2 i mam problem z wiązka ( kompletna z jajka d15b2). pasuje bez przeróbek do IVg ?
część, potrzebuje waszej pomocy swapuje do IVg w którym siedziało d13b2 silnik z jajka d15b2 i mam problem z wiązka ( kompletna z jajka d15b2). pasuje bez przeróbek do IVg ?
nie pasuje bez przerobek wiazka z Vg do IVg
Sienkievitrz
27-10-12, 08:42
dużo będzie przerabiania ? gdzie znajde schematy IV i V gena ?
w manualu. łatwiej i taniej bedzie poszukac wiazki takiej jak potrzebujesz z IV gena.
w tamtym roku swapowałem u kumpla w eg3 d15b2 i powiem szczerze że troche sie nie opłaciło... lepiej poszukaj np d15b7 albo z6... a wiązke tak jak wczesniej mówią lepiej poszukaj takiej jak potrzebujesz bo będzie troche zagadek... a co do pompki paliwa to poleciłbym kupić zewnętrzną elektryczną pompke, bo jeśli wymienisz bak z pompką elektryczną to pojawi ci sie problem z małą ilością paliwa po zakrętach gdzie zacznie go brakować
Muzyk-Grzes
27-10-12, 23:37
A w IV genie D13 jest B2 czy B1? Bo z tego co pamietam to jeśli D13B1 to sprzęgło jest na linkę a w D15B2 z jajka hydrauliczne.
bo jeśli wymienisz bak z pompką elektryczną to pojawi ci sie problem z małą ilością paliwa po zakrętach gdzie zacznie go brakować
Dziwne w wiekszości EG,EJ,EK,EP itd. jest bak z pompą i taki "problem" nie występuje....
A w IV genie D13 jest B2 czy B1? Bo z tego co pamietam to jeśli D13B1 to sprzęgło jest na linkę a w D15B2 z jajka hydrauliczne.
Dziwne w wiekszości EG,EJ,EK,EP itd. jest bak z pompą i taki "problem" nie występuje....
obojetnie B2 czy B1 (b2 wystepowalo w IVg) bo chyba skrzynia z silnikem jest elementem oddzielnym nie?
Muzyk-Grzes
28-10-12, 17:19
bo chyba skrzynia z silnikem jest elementem oddzielnym nie?
Jest
b2 wystepowalo w IVg
Czyli przy wymianie silnika może pozostać skrzynia z D13 ,lub można założyć silnik razem ze skrzynią z D15B2 bo to te same przełożenia.