Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Skrzypiąca guma

misiekbydgoszcz
26-10-12, 18:30
Witam mam pytanko odnośnie prawej strony przodu naciśnięcie maski jest coś takiego jak ocieranie się gumy o gume bardzo to zaczynyna hałasować nawet w czasie jazdy na małych wybojach sworznie górne wymienione z jakieś 3miesiące temu jakieś porady,a i jeszcze jedno zaczyna trochę ściągać na lewą strone podpowiedzi?

Dołoże jeszcze objaw kręcenia kierownicą w lewo i wprawo na postoju ten sam efekt porady bo zauważyłem nikt niema jakiś porad co może być?

ukaszo
26-10-12, 18:53
Hmm miałem coś podobnego. Najpierw zauważyłem ze ściąga auto w prawo, potem po tygodniu zaczęły dochodzić piski, takie właśnie pocieranie gumy o gume z lewej strony. Wymieniłem tuleje wahacza dolnego z lewej strony, zarazie nie piszczy ale dalej ściąga mnie w prawo? Więc coś jeszcze jest nie tak, tylko co?

Bobas
28-11-12, 12:56
Sworzeń wahacza?

Goldeq
28-11-12, 13:51
moze masz zapieczone prowadnice klocka hamulcowego ?

posejdon
28-11-12, 16:45
Misiek a te sworznie to jakie włożyłeś? Bo może tak być, że jakiś fajans po trzech miesiącach poleci.

offspring
28-11-12, 17:34
Masz do wymiany sworzeń wahacza DOLNEGO na 99%. Jak chcesz mieć 100% pewności to psiknij WD-40 w jego gumową osłonę(do środka). Jak przestanie to wiesz co trzeba wymienić. Chociaż jak jest bardzo zapieczony to nawet po WD-40 może dalej skrzypieć.