Zobacz pełną wersję : Trzesie budą przy redukcji biegu
Mam dwa problemy z moją hanią jak ją kupiłem to tak prz pedale sprzegła cos chrobotało i trzesło budąprzy ruszniau wymieniłem kompletne sprzegło pompke sprzegła i sam wysprzeglik pedał sprzegła dalej chrobocze jak go wciskam nie zawsze ale tak jak by sie cos dalej zacierało po wymianie sprzegła dalej trzesie budą przy redukcji z 3 na 2 i 2 na 1 nawet jak mam te 2 tys obr niewiem co to moze byc .
Mam dwa problemy z moją hanią jak ją kupiłem to tak prz pedale sprzegła cos chrobotało i trzesło budąprzy ruszniau wymieniłem kompletne sprzegło pompke sprzegła i sam wysprzeglik pedał sprzegła dalej chrobocze jak go wciskam nie zawsze ale tak jak by sie cos dalej zacierało po wymianie sprzegła dalej trzesie budą przy redukcji z 3 na 2 i 2 na 1 nawet jak mam te 2 tys obr niewiem co to moze byc .
Świece, kable, poduszki silnika. A takie delikatne skrzypnięcie przy wciśnięciu to też mam.
U mnie skrzypniecie mogło by byc bo az tak to nie jest odczuwalne ale to jak np startuje z jedynki to tak podskakuje i czuc w srodku tak samo przy redukcji nizszych biegów myslałem ze sprzegło ale po wyminie duzo sie nie polepszyło mechanik mówił ze jedna poducha skrzyni biegów jest popekana ale niewiem czy to az tak by był ze tak szarpie przy starcie widac nawet jak maską telepie.
Co do skrzypienia przyjrzyj się pompce sprzegła, jest bezpośrednio za pedałem. Może gumki swoje odsłużyły i cieknie. Jeżeli tak, to reperaturki powinni pomóc.
Napisałem w pierwszym poscie ze wymieniałem kompletne sprzęgło, pompke sprzegła i wysprzeglik i dalej to samo plus to telepanie wycieków przed wymianią nie było ale pompke wymieniłem zeby ją wykluczuc
Panowie - trzeszczenie pod pedałem sprzęgła:
Otwieracie maskę i tam gdzie jest końcówka (odpowietrznik sprzęgła) pod tą gumę psikacie WD40.
Szarpanie przy ruszaniu to nie kable, nie świece, ewentualnie sprzęgło ale jak wymieniłeś to warto przyjrzeć się poduszkom pod skrzynią biegów i poduszkom pod silnikiem.
Na 99% to to!! Sprawdź i daj znać.
kozik555, i jak wymyśliłeś co jest przyczyną?
mam to samo
trzęsie budą przy ruszaniu
i też myślałem zacząć od wymiany sprzęgła...
ale u Ciebie widać to nie pomogło :/
Poducha/poduchy silnika !!!