Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Demontaż boczków w MB, montaż tweeterów

mlawa85
25-10-12, 10:10
Zapewne dla wielu moze wydac sie banalnym moje pytanie, ale mysle ze lepiej zapytac niz potem biadolic ze cos sie ulamalo :) Jak wyglada kwestia zdjecia przednich boczków w MB?? Chodzi mi przede wszystkim o to czego nie widac golym okiem czyli czy boczki trzymaja sie na jakies zatrzaski od wew?? na co nalezy uwazac przy ich zdejmowaniu?? czy jezeli odkrece srubke przy plastikowej obudowie klamki to czy metalowy element klamki (ten za który pociaga sie) zostanie na swoim miejscu czy równiez jego trzeba jakos zdemontowac??

Jakby ktos dokladnie przedstawil schemat postepowania przy demontazu boczków to bede wdzieczny :)

Inna sprawa to zamontowanie tweeterów, czy ktos z przerabiajacych swoja cywilna wersje MB ktora nie posiadala w standardzie tweeterów, moze sie wypowiedziec czy jest róznica między dzwiekiem przed i po ich zamontowaniu?? Czy jesli zostawie glosniki ktore posiadam obecnie w drzwiach tj. dwudrozne i zamontuje tweetery bedzie jakas roznica w dzwieku?? Ponoc najlepszym rozwiazaniem jest zamontowanie glosników sredniotonowych w miejsce tych standardowych dwudroznych, dolozenie zwrotnic i zamontowanie tweeterów.

Z góry dziekuje za pomoc :)

mirasek
25-10-12, 10:28
czy jest róznica między dzwiekiem przed i po ich zamontowaniu?? Czy jesli zostawie glosniki ktore posiadam obecnie w drzwiach tj. dwudrozne i zamontuje tweetery bedzie jakas roznica w dzwieku?? Ponoc najlepszym rozwiazaniem jest zamontowanie glosników sredniotonowych w miejsce tych standardowych dwudroznych, dolozenie zwrotnic i zamontowanie tweeterów.
3x TAK

boczki - demontujesz całkowicie klamkę, odkręcasz dwie śruby przy rączce, jedna zapinka z przodu, reszta na zatrzaskach, pociągasz od dołu aż wszystkie oderwiesz i wyjmujesz całość do góry, uwaga na kable do el. szyb - rozepnij kostkę przy drzwiach kierowcy

było opisywane nie raz :)

mlawa85
25-10-12, 10:46
sorry za dublowanie tematu w takim razie ale przejrzałem dzial Audio i dział MB i nie natknalem sie na taki temat.

Pytanie jeszcze do tej klamki, jest ona na lince, czy musze ja jakos odłaczyc??

HG__wwa
25-10-12, 11:42
klamka jest na taki zagiętym drucie, jak odkręcisz przesuniesz na bok, odchylisz klamkę i będzie widac

civic_lsi
25-10-12, 12:00
tu masz trochę na temat zdejmowania boczka:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?4055-Civic-6g-99r-5d-monta%BF-Hertz165&p=101277#post101277

mlawa85
25-10-12, 12:43
bardzo dziekuje :) sporo przydatnych info dowiedziałem sie :) w takim razie trzeba bedzie poszukac sredniotonowych glosników, czegos budzetowego :)