Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem na wysokich obrotach.Spadek mocy

toorop69
24-10-12, 23:07
Witam
Ostatnio zauwazylem ze w wyzszych partiach obr. jak sie wl. vtec czuc delikatnego kopa ale tak do 6k a pozniej jakby sie przydlawila i brakowalo mocy jest odczuwalny spadek lecz nie zawsze nie wiem tak naprawde jak powinna chodzic w pelni nie jezdzilem innym egzeplarzem.Nie wiem czym to moze byc spowodowane.
Nie jestem zwolenikiem przeciagania ale czasami sie zdaza.
Oczywiscie na rozgrzanym silniku.
Jesli ktos ma pomysl bardzo prosze o rade bo kiepski ze mnie mechanik.
Pozdrawiam
civic mb3 d15z8

Poll
25-10-12, 12:25
Świece wymień. Koszt mały, a może to być przyczyną.

MadSkillz84
25-10-12, 16:09
standard,też to mam,najwieksza moc jest do 5500/6000 obr./min dalej spada.

toorop69
25-10-12, 22:53
Moim zdaniem to cos sie dzieje bo jak rusze to czuc jak ciagnie a po 6k obr cos jakby czegos zabraklo przydlawienie.Nie zawsze tak jest
Swiece wymienie w najblizszym czasie to zobacze czy jest poprawa czy moze cos innego.

Łukasz001
26-10-12, 08:24
U mnie idzie wskazówka obrotomierza bez problemu na czerwone pole... może wymień filtr paliwa i powietrza, koszt niewielki. Przy wyższych obrotach ,jest dużo bardziej wzmożone zapotrzebowanie na jedno i drugie, a jak filtry przysyfione, to nie jedzie...

Griszkins
26-10-12, 13:16
miałem podobnie, w moim mc2, jak "stawałem" z kumplem też w mc2 do 6000 rpm szliśmy równo później mi odjeżdżał, po zmianie świec, sondy, filtrów a nawet kolektora dolotowego okazało się, że problemem jest zaj..any katalizator, nie miał żadnego przelotu,

xstanx
26-10-12, 19:31
Potwierdzam mialem to samo ...wywalilem srodek z kata i auta jezdzi jak nigdy...polecam :)

SGS2

toorop69
26-10-12, 22:38
Dzieki Panowie za informacje w wolnym czasie ogarne bryczke i napisze jak jest.
Ewentualnie polecilby ktos jakis kolektor?
Pozdrawiam