Zobacz pełną wersję : Jakie sprezyny do V gen do KJS???
Witam powiedzcie mi jakie sprezyny najlepsze byly by na kjs głownie na szuter ? Napewno odpadaja sprezyny -40 ktore mam zamontowane bo robi sie za nisko, sprezyny seria moglby by moze byc ale czy jest mozliwosc cos jeszcze ciut wyzej bo boje sie ze na jakis koleinach rozwale podloge
wyzej raczej nie da rady, ew moglbys sprobowac sprezyny od VTI, moze mogly by byc wyzsze z racji tego ze B seria jest cieższa(o ile juz nie masz b serii) ew sprobowac nowe sprezyny kupic, napewno bedzie wyzej stalo.
a jak nie to kowal i rozciaganie sprezyn
Seria z dobrym amortyzatorem, można popróbować ze sprężynami z Preludy, ale to może być katowanie amortyzatora. Generalnie na szutry seria+Bilstein+dobra płyta pod silnik:D
Nie mam b serii mam d15b2i chce z niego wyciagnac jak najwiecej roznymi walkami itp no i oczywiscie minime tylko nie wiem czy to sie oplaca czy taniej nie wyniesie mnie b seria albo h seria
A da sie przelozyc amorki z preludy do civica ? Bo znajomy ma 2 preludy na czesci
Zielony11499
24-10-12, 22:59
pamiętaj że H seria to duże silniki i będziesz w wysokiej klasie. na początek (o ile już nie startowałeś) lepiej posiedzieć w niższej i lepsze miejsca wyłapać. no chyba, że liczy się dla Ciebie bardziej generalka :)
zawiecha na kjs to najlepiej seria spring i mocny amor czyli jak napisał maciu$ Bilstein bo jak wiadomo kajtki często sa na niezłych poligonach ;)
H seria do kjs jest złym wyborem Z6 wystarczy spokojnie czy d15b7 lub minime
No bylem teraz w niedziele na rajdzie i jechal jeden civic ktory mial zawieszenie serie i niedojechal do konca rajdu jak widzialem jego przejazd to bardziej jako plog sluzyl :D Wiec dlatego myslalem czy da sie wlozyc serie z preludy. A z silnikiem to myslalem nad d15z6 + lekki zamach + wydech + cai przepustnica h22 i rozwiercony ssak +strojenie i na tyle bylo by mnie stac a myslalem jeszcze nad ostrym walkiem typu comp crower stag 2 ale do tego pasowala by wymienic sprezynki z talerzykami zaworowymi itp itd ;/ wiec troche za drogi interes chyba ;/
No bylem teraz w niedziele na rajdzie i jechal jeden civic ktory mial zawieszenie serie i niedojechal do konca rajdu jak widzialem jego przejazd to bardziej jako plog sluzyl :D Wiec dlatego myslalem czy da sie wlozyc serie z preludy. A z silnikiem to myslalem nad d15z6 + lekki zamach + wydech + cai przepustnica h22 i rozwiercony ssak +strojenie i na tyle bylo by mnie stac a myslalem jeszcze nad ostrym walkiem typu comp crower stag 2 ale do tego pasowala by wymienic sprezynki z talerzykami zaworowymi itp itd ;/ wiec troche za drogi interes chyba ;/
Nie zaczynaj od silnika, ogarnij zawias i hamulce żeby chociaż była dobra seria, nie pamiętam jaki jest podział na klasy w kjsach, zresztą i tak chyba poszczególne podziały zależą od rodzaju pojeżdżawki itp. idź w taki silnik, żeby mieścił się w jak najniższej klasie, do upalania budżetowego najlepsza będzie D-seria, tanie części itp. Najlepszy budżetowy komplet to swap na Z6 dolot/wydech+zamach i hybryda, mocy na kjsach raczej będzie wystarczająco, tak naprawdę i tak większość trasy przejeżdżasz na dwójce, czasem wpinając trójkę, więc lepiej zainwestować w siebie i więcej pojeździć niż skrobać tysiące na mody typu wałki itp.
Crower stg2 żeby zagrać potrzebuje doprężenia+sprężynek i talerzyków więc zabawa robi się już dosyć droga.
Moj civic bylby w klasie o 1300 do 1600 zawieszenie juz ogarniam mam amorki z ktorymi kupilem samochod + sprezyny obnizajace (na trasy asfaltowe) i nowki amorki i do nich chce kupic serie sprezyny (na szuter) wszystkie gumy w zawieszeniu ktore byly zuzyte sa wymienione do tego jeszcze che kupic rozporke przednia gorna i tylna gorna i narazie starczy chyba . A co do silnika to napewno bedzie glowica z z6 do tego przustnica h22 cai i przelotowy wydech od poczatku do konca i strojenie oczywiscie a co wyjdzie pozniej to sie okaze jak troche wizualnie odnowie samochod to zaloze temacik w "naszych autach"
hollyblood
27-10-12, 08:45
jak wystroisz daj znac a podjade i zobacze na zywo to cudo :)