Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy montowal ktos kiedys pilota do centralnego zamka

JulekCIVIC
26-09-07, 13:12
Witam:D kupilem sobie pilota z odbiornikiem do centralki ale zastanawiam sie jak to podlaczyc bo nie wiem gdzie w sedanie civic'u jest caly uklad kontroli silownikami zamkow:( moze ma ktos jakis pomysl gdzie to znalesc albo najlepiej jak to ominac?? w instrukcji napisali ze jak niema to trzeba zastosowac dwa przekazniki bo to jest sterrowanie niskim pradem(100mA) wiec juz wsumie wiem jak to zrobic ale narazie zastanawiam sie czy wogule tyak moge czy musze sie podpiac do glownego (seryjnego) kontrolera?

rodzyneck
26-09-07, 13:22
JulekCIVIC, w 6gen centralka jest w drzwiach kierowcy więc może w 5gen też, jeszcze się upewnij pod tym względem...

...ALE...

...seryjny centralny w Civicu nie ma siłownika w drzwiach kierowcy, będziesz musiał go też dołożyć. Możesz to sprawdzić zamykając drzwi pasażera kluczykiem drzwi kierowcy tez się zamkną to siłownik jest, ale pewnie sie nie zamkną. ;)

JulekCIVIC
26-09-07, 14:21
no nie jak zamkne drzwiami od pasazera to sie nie zamykaja te od kierowcy:( czy li musze jeszcze kupic dodatkowy silownik....? hmm..

Lipek
26-09-07, 15:31
Musisz kupic dodatkowy silownik, a co do centralki to jest umieszczona w przednich drzwiach po stronie kierowcy-taka zielona puszka. Jam mialem pod nia podpiete sterowanie centrlnym zamkiem na pilota i tez musialem dokladac dodatkowy silownik. Dzialalo ok.

JulekCIVIC
26-09-07, 15:35
aha no spoko:) dzieki wszystkim za podpowiedzi:) pozdro

[ Dodano: Sro 26 Wrz, 2007 ]
jeszcze jedno pytanko:) czy ten dodatkowy silownik musi to byc master , czy zwykly dwu-kablowy??

rodzyneck
26-09-07, 15:57
JulekCIVIC, wystarczy zwykły, podpinasz pod kable idące do innych siłowników przy centralce.

JulekCIVIC
26-09-07, 19:05
dzieki:) jka bede mial jakoes watpliwosci to zapytam:)
pozdrawiam

oldee
28-09-07, 01:16
ma ktos namiary gdzie mozna w wraszawie lub okolicach mozna zrobic zeby uruchamiac centrala z pilota a nie z kluczyka. majster ze mnie zaden wiec bede wdzieczny za namiary. a tak w ogole to jaki jest koszt takiego przedsiewziecia?

SylverStoneVip
29-09-07, 15:57
Witam:D kupilem sobie pilota z odbiornikiem do centralki ale zastanawiam sie jak to podlaczyc bo nie wiem gdzie w sedanie civic'u jest caly uklad kontroli silownikami zamkow:( moze ma ktos jakis pomysl gdzie to znalesc albo najlepiej jak to ominac?? w instrukcji napisali ze jak niema to trzeba zastosowac dwa przekazniki bo to jest sterrowanie niskim pradem(100mA) wiec juz wsumie wiem jak to zrobic ale narazie zastanawiam sie czy wogule tyak moge czy musze sie podpiac do glownego (seryjnego) kontrolera?

Kolego a może skoro juz wszystko masz zapodałbys jakiegos manuala odnosnie zrobienia centralnego na pilota napewno dużo osob z tego skozysta.Sam mam V i tez chce tak zrobic.
Pozdrawiam

harry86
30-09-07, 12:10
a ja mam pyt jesli mam oblepione matami drzwi, to czy moge sie gdzies wpiac w inne miejsce niz centralke w drzwiach ?

JulekCIVIC
30-09-07, 12:17
spoko ;) manuala sie doda :d tylko aparacik musze se skolowac :/ aha a jesli chodzi o maty w drzwiach to raczej watpie czy jest jakas inne sterowanie niz ta centralka:) nobo niby poco tyle tego to zwyklego zamka?

SylverStoneVip
30-09-07, 14:08
To w takim razie czekam a raczej czekamy z niecierpliwoscią :aloha:
Pozdrawiam

siwy84-84
29-01-08, 21:06
widze ze wszystko jest falnie opisane a mozecie jeszcze powiedziec co dokładnie musze jeszcze dokupic chodzi o ten moduł do zamykania z pilota tak? ale jaki na allegro jest pełno ktury pasuje polecie mi cos bo sie nie znam i czy to bedzie działało

najemnik_
29-01-08, 21:43
widze ze wszystko jest falnie opisane a mozecie jeszcze powiedziec co dokładnie musze jeszcze dokupic chodzi o ten moduł do zamykania z pilota tak? ale jaki na allegro jest pełno ktury pasuje polecie mi cos bo sie nie znam i czy to bedzie działało

Ja kupiłem taki http://allegro.pl/item300883186_mikro_ster_lux_mini_sterownik_c_zamk a_pilot_chrom.html
z tym ze nie mam centralki u siebie :hinczyk: