Zobacz pełną wersję : Kierownica VI gen
Witam chciałbym zmienić kierownice w mojej hani VIgen. z 96r z airbag-iem 1.5 115km eco V-tec HB na kierownice z 99r aerodeck VTI - ogolnie czy tasmy będą pasować i czy komp. nie bedzie zglaszal bledu ?
dzieki
Niestety nie, wieloklin z angielki MB podchodzi do Vgena wiec nawet nie wejdzie Ci kierownica - tak wiec kwestia poduszki jest tu najmniej wazna.
szkoda- a powiedz mi - chce pogrubić obręcz kierownicy :-) mam standardową czy z jakiegoś innego modelu VTi ? bedzie pasowała czy poprostu oddać do obszycia ?
Pozdr.
Pasuje z EK4 - jest obszyta skora seryjnie ale nie wiele grubsza od serii. Z prelude tez pasuje, jest troche grubsza... ale ogolnie jak chcesz grubsza to najlepiej dac do obszycia np u raggamaana tu od nas z forum BMCustom i zaznaczyc na czym Ci zalezy i mysle ze bedziesz zadowolony. Pamietaj ze jeszcze srednica ma znaczenie i im mniejsza kierownica (oczywisie w granicach rozsadku) tym przyjemniej sie jezdzi.
Kierownica z VII gen Type R ( EP3) podchodzi bez najmniejszego rzeźbienia do VI generacji. Jest grubsza, mniejsza średnica, trójramienna i ma ładne przeszycie gruba nicią ;)