Zobacz pełną wersję : jakie sprzegło do silnika D16Z6 ze skrzynią d13b2????
a wiec tak:
jestem po swapie z d13b2 na d16z6 skrzynia została z d13b2, problem w tym ze ciezko mi wchodza biegi :/ sprzegło zostało z d16z6 i nie wiem czy to nie przez to?? wiec jak to wyglada w takim wypadku ze sprzegłem??? które bedzie pasowac?
ktos robił kiedys cos takiego???
- Sajmon ty miałes w swojej hani skrzynie z d13b2 poradz cos...
[ Dodano: Sro 26 Wrz, 2007 ]
dodam ze skrzynie mam swoja która chodziła cacy...
to nie wina sprzegla, moze za mocno zostaly skręcone drązki reakcyjne do skrzyni?
osobiscie tym autem nie jechałem, znajomy który mi go robi mówił ze na początku biegi wchodziły normalnie ale po chwili coraz gorzej, pózniej był problem zeby wzucic pierwszy bieg nie mówiąc o wstecznym nic tylko jedeo wielkie zgrzytanie... :/
aaa.. no to pewnie sprzeglo poszlo sie tenteges
łozysko oporowe mam nowe, wystarczy kupic sama tarcze czy lepiej tarcze z dociskiem?
trzeba by zdjac i zobaczyc co sie stalo
jutro z rana sciagamy skrzynie, tak czy siak bede chciał wymienic tarcze na nową dlatego zastanawiam sie czy docisk tez sprawic nowy...
...bo co innego to moze byc jesli nie sprzęgło...? :(
nie żebym się chciała reklamować / :d / ale jak już musisz ściągać znów skrzynię i zmieniać tarczę, to lepiej wymienić od razu docisk, a to z tego względu, że nie widać po nim "gołym okiem" stopnia zużycia, a nawet jeśli nie jest jeszcze całkiem zły, to jak Ci za pare km padnie, to znów czeka Cię ściąganie skrzyni i cała robota od nowa.. dlatego niektóre firmy mają w ofercie tylko sprzęgła w komplecie :]
a jak jesteś zinteresowany, to zapraszam na GG 1652076 ;)
zastanawiam sie czy docisk tez sprawic nowybez zastanowienia: tak
no i po kłopocie, sprzegło do wymianay, mozna by i sama tarcze, ale po co to znów rozbierac za pół roku :afro:
chetnie bym zobaczyl foto story jak skrzynie sie wyjmuje i sprzeglo wymienia
bylo opisywane kiedys na forum... poszukaj