masinski
25-09-07, 22:46
Od jakiegos czasu zauwazylem dziwne zjawisko, moj centralny zamek nie dziala jak powinien. Co prawda jesli zamykam samochod od strony kierowcy, drzwi kierowcy i pasazera zamykaja sie prawidlowo. Problem pojawia sie kiedy chce dostac sie do samochodu od strony pasazera, mianowicie drzwi nie zatrzaskuja sie automatycznie (a powinny bo tak robily!!). Czasami sie tak dzieje czasami nie, co moze byc powodem? Dodam ze posiadam Honde z 1995 roku trzy drzwiowa, wersja Noblesse LS (d13b2) wyprodukowana w Japonii (JHMEG).
Czy to kwestia pradu (slaby akumulator moze nie ma sily zaciagnac zamek od strony pasazera?) Czy moze jakis silownikow badz czegos takiego (jestem totalnym laikiem, jak narazie :D) A moze immobilizer ( w co watpie bo laikiem jestem ale nie uwazam zeby to mialo jakikolwiek zwiazek ze sprawa :D)?
Wybaczcie jesli cos zle napisalem ale to moj pierwszy post na tym forum :)
ps.nie widze odzewu wiec moze temat jest w zlym dziale, prosze moderatorow by moze przeniesli topic jesli jest zle umieszczony ;/
Czy to kwestia pradu (slaby akumulator moze nie ma sily zaciagnac zamek od strony pasazera?) Czy moze jakis silownikow badz czegos takiego (jestem totalnym laikiem, jak narazie :D) A moze immobilizer ( w co watpie bo laikiem jestem ale nie uwazam zeby to mialo jakikolwiek zwiazek ze sprawa :D)?
Wybaczcie jesli cos zle napisalem ale to moj pierwszy post na tym forum :)
ps.nie widze odzewu wiec moze temat jest w zlym dziale, prosze moderatorow by moze przeniesli topic jesli jest zle umieszczony ;/