Zobacz pełną wersję : d15b7 vs d13b2
Nietypowe pytanie ale niezbyt wiem gdzie umiescic a mianowicie znajomy chce kupic civic hatchback d13b2 1.3 75KM ja posiadam d15b7 EJ2 coupe po modyfikacjach wydechu caly przelot 4-2-1 owiniety dolot ze stozkiem odizolowanym i pociagnietym zimnym ze zderzaka, auto po tych modach zbiera sie duzo lepiej niz seryjne 102KM co wnioskuje ze moze kolo 108KM jest ale nie w tym rzecz.Znajomy twierdzi ze tym 1.3 bedzie w stanie pokonac moje coupe:) zastanawiam sie jakim cudem?co prawda jest lrzejsze od mojej coupe o 100 kilo ale mocy mozna smialo powiedziec ma 30KM mniej noi moment z tego co wiem 1.3 maja 102Nm/3100 a moja coupe ma 132Nm/5000 czy to mozliwe zeby civic 1.3 lyknal 1.5?
czy mozliwe? tak mozliwe, o ile nie bedzie to seryjne 1.3
w innym przypadku- nie ma szans, nawet jak bys mial seryjne 101km
no mowa o seryjnym 1.3
D13 nie ma szans, jesli nie będzie dłubnięty.
jak musial by byc dlubniety zeby dal rade mojemu?:)
albo ogarniety gaznik itp. ale to daje jakos kolo 90kuca. Chyba ze wrzuci czapke od z6
z samym ogarnietym gaznikiem da rade?
Jasne, wyrąbie Cie tak że będzie wstyd i hańba wyjechać potem na ulice ;) wesołe są takie dyskusje o niedoszłych wyścigach nano-silników, kto kogo, bo może tak ale teoretycznie nie... jak kupi to się spróbujcie w bezpiecznym miejscu i problem rozwiązany.
mnie ciekawi ze taki slaby silnik moze dac rade d15b7 po modach wydechu i dolotu
Jeszcze Cie nie objechał to nie wiadomo czy da rade. Może da może nie, krótsza skrzynia, mniejsza masa, brak odcinki, dość łatwo coś tam zagrzebać w gaźniku żeby fajnie jechał + dobry kierowca, przykład http://www.youtube.com/watch?v=FoALvpf3_Xo , zobacz sobie też inne tego Pana za czasów 1.3 :)
Z coupe d15b7 szedłem równo swoim hb d15b2 z 4-2-1 i wywalonym katem. Równo od startu do zapięcia 4. To nie sądzę, żeby seryjne d13 lepiej pojechało. ;)
najprosciej bedzie jak staniecie na kresce.... :) Jak cie objedzie to bedziesz sie glowil dlaczego a jak nie to nie. proste? proste :P