PDA

Zobacz pełną wersję : Błąd 22 Civic B18C4

houdoken
20-10-12, 15:51
Witam. Znajomy ostatnio włożył B18C4 do coupety v gena. Wszystko niby git, tylko problem pojawił się przy błędzie 22. Komputer upomina się cały czas o czujnik ciśnienia oleju na zaworze VTECa, a w tym silniku tego czujnika nie ma. Próbowałem wyłączyć ten błąd za pomocą CROMEa jak i też próbowałem patentu z tzw. skywire (podłączenie do selenoidu vteca) a mimo to błąd nadal się pojawia. Żeby było śmieszniej, to przerobiony komputer miał wgraną jakąś mapkę z B18C6 i wszystko na niej działa jak należy. Problem jedynie polega na tym, że ta mapka została zrobiona na pełnej wersji crome, została zabezpieczona hasłem i nie mam do niej wglądu. Jakieś pomysły lub sugestie gdzie popełniam błąd, o czym zapominam? Proszę o pomoc, bo mi się już koncepcje skończyły. Pozdrawiam

soldi
20-10-12, 20:28
zrób zwore vts+vtm ale w cromie nie dodawaj pluginu remove vts+vtm - powinno zadziałać

scanikwwo
23-10-12, 15:24
W razie czego pin A4 mostkuj z pinem D6. Tak jak pisze soldi - nie odpalaj removera w Cromie. Mi przy wszystkich kompach pod C4 zawsze robiło robotę to rozwiązanie.

sebastanlec
23-10-12, 22:06
dokładnie mostek daje rade, pare dnie temu tak robiłem w B16A2