Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d15z6 aerodec nie grzeje ;(

piotrr1987
20-10-12, 11:54
Witam mam pytanie . Mianowicie moja hania przestala grzac i szyby bardzo paruja . termostat chyba sie otwiera bo na poczatku dolny wa=ąż jest zimny i po jakims czasie dolny tez jest goracy . jak ustawie na max hot to z nawiewów leci tylko lekko cieple powietrze prawie zimne... wyjolem filtr przeciwpyłkowy i nadal jest zle .temperatura na zegarze w normie caly czas w czasie jazdy . Wiec co to moze byc? czy nagrzewnica ?

kamilrojek
20-10-12, 12:33
Brak grzania i parujące szyby świadczą o uszkodzonej nagrzewnicy. W takim razie ubywałoby też płyny chłodniczego, zauważyłeś takie coś?

Goldeq
20-10-12, 19:07
do MPEC'U się udaj

Camellia Racing
21-10-12, 23:12
do MPEC'U się udaj

Goldeq myślał, żebyś sprawdził nagrzewnicę, może zapchana jak było uszczelniane...

radek3_17
24-10-12, 22:40
Witam, do niedawna mialem taki sam problem z ogrzewaniem i w tej chwili w aucie jest sauna. termostat puszczał wodę na zimnym silniku, gdy silnik się nagrzał to chłodnica byla już gorąca lecz wąż dolny był zimny. Zlałem cały płyn z układu chłodniczego, sprawdziłem zawór nagrzewnicy czy otwiera się całkiem (zostawiłem otwarty by nagrzewnica mogła się odpowietrzyć) a następnie przepłukałem cały układ wodą ze "szlaufa" pod ciśnieniem. Kupiłem termostat z firmy Vernet (solidnie wyprodukowany), zalałem płynem chłodniczym i zagrzałem silnik przy nie zakręconym korku chłodnicy, co pozwalało mi na kontrole czy układ się odpowietrza. miedzy czasie uzupełniałem układ płynem. Gdy układ nie pobierał więcej zakręciłem korek i grzeje i to bardzo bardzo. Myślę że w jakimś stopniu pomoże Ci piotrr1987, napisz czy dałeś radę ogarnąć temat.

karas
25-10-12, 10:59
termostat albo nagrzewnica sprwdz poziom płynu chłodniczego