Zobacz pełną wersję : niech zardzewiałe elementy odzyskają blask
Witam!
Krótkie pytanie:
Czy jest sposób żeby element, który nagrzewa się do temperatury nie wiem, powiedzmy 200stopnii, pomalowac lub coś w tym stylu z nim zrobic, by odzyskał choc troche estetyki?Dodam, ze chodzi mi o kolektor wydechowy;].Chociazby jego osłone;]. Hamerajt(;>) może byc? W sensie czy wystarczy:
-oblac benzyną ekstrakcyjną czy innym rozpuszczalnikiem
-nałozyc hammereit
-smyrgnąc bezbarwnym i cacy?
kolektor nie, ale osłonę kolektora możesz maznąć wysokotemperaturowym sprayem
kupilem wysokotemperaturowy czarny mat ale powiedzieli ze bezbarwnego wysokotemperaturowego nie mają i ze w ogole czegos takiego nie ma. to co?maznąc tylko matem?nie rozwali sie?
Maźnij matem bedzie ok, przynajmniej przez jakis czas (w koncu to wysokotemperaturowy)-a i wyglada ok.-ja mialem psiknięte jakims zwyklym czarnym matem i bylo ok, potem troche zaczela sie troche oslona odbarwiac (po ok 1 roku).
tak polakierowaną osłonę mam od 2 lat i jest ok. Kwestia przygotowania powierzchni
mam w ręku lakier, w garazu rdzawą osłone, jak przygotowac oslone do nalozenia tego lakieru co to go mam w dłoni?
Pewnie tak jak zwykłą powierzchnię :)
Czyli zeszlifuj cały 'syf' papierem ściernym, wygładź, umyj, odtłuść i lecisz.
Czy może się mylę?
sa specjalne farby do kolektorow wydechowych. ostatnio widzialem reklame tego w gazecie "automobilista" sa fotki pomalwanych kolektorow na czerwono i czarno.
A może mi ktoś powiedzieć jak trzymałby sie na kolektorze lakier piecowy?
powiedzieli ze bezbarwnego wysokotemperaturowego nie mają i ze w ogole czegos takiego nie ma
Więc jak? Można położyć zwykły bezbarwny na farbę wysokotemperaturową?
nie wiem, ja bezbarwny jakby co mam więc na sprzedaz, skorzystam tylko z paru warstw czarnego matu;].