PDA

Zobacz pełną wersję : Swamp z D13 na D16A9 potrzeba informacji.

balans
19-10-12, 12:23
Witam tak jak w temacie potrzebuje informacji glownie o elektronice .

Mianowicie zakupilem honde 5 gen 1,3 (buda w swietnym stanie) i mam juz silnik z crxa D16A9 ze skrzynia i polosiami oraz wiazka silnikowa i komputerem.
Moje pytanie brzmi czego potrzebuje jeszcze z elektroniki/elektryki, jak sie ewentualnie za to zabrac. Mechanike ogarniam sam:) Ewentualnie moge komus zlecicc spiecie elektryki z woj łodzkiego. Jak cos pokrecilem to sory pierwszy moj post.

mirasek
19-10-12, 20:23
IMA sensor, PA sensor, może coś tam jeszcze... nie wiem jak podejdzie wiązka z crx do V-gen., jak będą schody to kładź z d15b2 eg4 i przerób pod mpfi albo od razu jakieś obd1 i komp p06 z odpowiednią mapką. Skrzynia z crx ma sprzęgło na linkę, zostaw tą z 1.3 a jak lubisz grzebać to zrób hybrydę z tych dwóch.

zakit
19-10-12, 21:58
Skrzynia z crx ma sprzęgło na linkę, zostaw tą z 1.3 a jak lubisz grzebać to zrób hybrydę z tych dwóch.

najlepsza opcja to ta druga,polaczyc obydwie skrzynie, szukaj na forum pod haslem "skrzynia hybrydowa"

balans
21-10-12, 16:05
To ze szkrzynia to wiem bede hybryde robil to juz postanowione :) Z Elektryka to chyba bede musial to komus zlecic. Moze macie kogos komu mozna to powierzyc?

konrad739
21-10-12, 18:45
Ja bym odradzil ten swap duzo niewiadomych duzo wychodzi w trakcie na wiazke z d16a9 mozesz nie liczyc bo nie pasuje jedyna opcja to ta od d15b2 i kilka kawalkow z d16a9 z silnikowej

Wenega
23-10-12, 09:51
Ja bym odradzil ten swap duzo niewiadomych duzo wychodzi w trakcie na wiazke z d16a9 mozesz nie liczyc bo nie pasuje jedyna opcja to ta od d15b2 i kilka kawalkow z d16a9 z silnikowej

opcja p&p to wiązka od D15b7 - do A9 pasuje idealnie. poszukaj tematow odnosnie swapa A9 do V gena - było juz tego dużo :)