PDA

Zobacz pełną wersję : Potrzebuje troche informacji na temat Hondy (D15Z8).

Romuś
24-09-07, 21:52
Jestem nowym fascynatem tej wspaniałej marki jak jest Honda.
Od niedawna jestem w posiadaniu Hondy Civic 1.5 i chciałem zapytac kogoś o ten samochód .
Czy jest ktoś w stanie mi udzielić troche informacji na temat Hondy Civic 1.5 (D15Z8) Z 1998 roku???

Gruszka
24-09-07, 22:10
Jakich informacji potrzebujesz? Jesli nie znajdziesz odpowiedzi na pytanie na forum, to pytaj, napewno ktos pomoze.

Witamy na pokladzie :) , ale REGULAMIN wyraznie mowi, ze witamy sie tu:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=40

Pzdrawiam,
Gruszka

Boniar
25-09-07, 10:10
albo i nie pomoże - bo uważaj - tutaj to same chamy,buraki i swołocz (widzisz że Gruszka już Cię jedzie na wstępie) :d ....

nie no to ŻART oczywiście :d

tutaj (http://hondapl.org) na początek
potem opcja SZUKAJ na forum 5D i wszystko jak na dłoni

tony72
25-09-07, 10:11
Od niedawna jestem w posiadaniu Hondy Civic 1.5 i chciałem zapytac kogoś o ten samochód .
Czy jest ktoś w stanie mi udzielić troche informacji na temat Hondy Civic 1.5 (D15Z8) Z 1998 roku???

Zadaj pytanie Romuś bo trochę za szeroko sprawę chcesz ogarnąć....

Trochon
25-09-07, 15:31

ja od niedawna mam vtec 1.5 silnik d15z8 aerodeck tylko ze z 99 roku przebieg 117000 nie wiem zawiele na temat hond ale zawsze mozesz zapytać.

Franz
27-09-07, 09:30

Zadaj pytanie Romuś bo trochę za szeroko sprawę chcesz ogarnąć....

Mam d15z8 i kocham ten samochod, doskonaly silnik dynamiczny i oszczedny zarazem. Mam wersje z pelnym wyposazeniem oprocz skory i nic mi od roku nie nawalilo. W hondzie robi sie tylko wymiany czesci eksploatacyjnych ja wymienilem jedynie:
cukerki, oslony przegubow, no i jeden sworzen przod...wszytko chodzi jak w zegarku, jeden problem mnie strasznie wk***ia to korozja nadkoli... u mnie to kropka wielkosci 2mm ale musza ja zrobic bo za 2 lata sam silnik mi z hondy zostanie... takze jak kupiles honde jedz do speca zeby ja zabezpieczyl bedziesz mial spokoj...polecam honde z tym silnikiem

Slawkowski
27-09-07, 19:32
ja mam swoja d15z8 od konca lipca, narazie zrobilem nia 3500 km, dla mnie rewelka, silnik jak napisal poprzednik jest dynamiczny i oszczedny (nawet bardzo oszczedny wg mnie, jezeli w wiekszosci jezdzi sie przy zapalonej kontrolce "ECONO" :d ), w sumie to, ze mam te 1.5 VTEC to czysty przypadek, dopiero po zakupie zorientowalem sie, ze trafilem na fajowa jednostke napedowa ;)
jesli chodzi o solidnosc i awaryjnosc to nie moge nic napisac, bo za krotko mam to autko... ale opierajac sie na opiniach innych jestem spokojny :)

tony72
28-09-07, 11:06
No dobrze.Moim skromnym zdaniem lepiej nie mogłem trafić tym bardziej że właśnie chodziło mi o małe spalanie auta które kupie i w miarę obszerne .Tak jak poprzednik pisał to że kupiłem D15Z8 to czysty zbieg okoliczności.Miał być 1.4 ale skończyło się właśnie na tym.Połączenie ekonomiki i (w razie potrzeby mocy)jest właśnie atutem tej jednostki.O awaryjności nie pisze bo to przecież Honda :d.Stary reasumując moim zdaniem lepiej trafić nie mogłeś Pzdr

virusek
28-09-07, 17:25
Ja mam wałśnie d15z8 z 98 roku. Jeżdżę nim dopiero od maja, ale zakochałem się od pierwszego wejrzenia ;) Autko dynamiczne a jeżeli chcesz to i oszczędne. Jak dotychczas jedyna usterka to uszkodzony silnik od wycieraczek. Oby tak dalej Pozdrawiam