Zobacz pełną wersję : Pierścienie w D16Z6
Mam taką dziwną przypadłość..auto spala mi ok 1,5 litra oleju na 10000 km i co najciekawsze nie widać ani grama dymka za nim. Silnik suchy..i nie wiem co jest grane. Na dniach zrobie kompresje i się mam nadzieje dowiem. teraz pytanko...mysle o pierścieniach i uszczelniaczach...jak to wszystko wyglada..jaki rozmiar tych pierscieni..i uszczelniaczy..czy to kupuje się dopiero po rozebraniu i zmierzeniu cylindrów...jak to wyglada?
Jaśli ktoś robił...prosze o jakiś orientacyjny koszt na oryginalnych częsciach.
moim zdaniem 1,5l na 10kkm to jest do przyjecia przy odwiedzaniu VTEC
Nawet chyba nowe fabryczne D16z6 brały pewną ilośc oleju, ale nie wiem w jakiej ilości, mi pali średnio 1,5- 2l na 10tyś i narazie sie tym nie przejmuje.
takie spalanie jest całkiem całkiem niezłe:).Wręcz jak powiedziałem kumplowi ze na 5000km gdzies z liytra mi spalił, to powiedział że powinienem sie cieszyc ze taki dobry silnik dorwałem
auto spala mi ok 1,5 litra oleju na 10000 km
zapomnij o jakimkolwiek remoncie, ja przy wymianie (co 10000) zalewam 3,0 litry i kolejne dwa powoli dolewam w razie potrzeby i się niczym nie martwię, bańka 5 litrowa akurat wystarcza od wymiany do wymiany
auto spala mi ok 1,5 litra oleju na 10000 km
zapomnij o jakimkolwiek remoncie, ja przy wymianie (co 10000) zalewam 3,0 litry i kolejne dwa powoli dolewam w razie potrzeby i się niczym nie martwię, bańka 5 litrowa akurat wystarcza od wymiany do wymiany
Mi podobnie przy ostrej jezdzie wiec jest ok
No to powam wam Panowie że jeszcze do niedawna spalała mi ok 250 ml na 10000 stad też moje niepokoje .... Przebieg 187 tys olej 10W40
Jaki olej?Jaki styl jazdy?
umnie na 100% nic nie ubywa jak nie kręce Hani, np. w zime 2 late temu nie przekraczałem 3,5 tyś obr. ( przez 4 mieciące nic nie ubyło ) ale jak zrobiło sie cieplo i na autostradzie jechałem 400km z obrotami koło 5 tyś to już na bagnecie ubyło.