PDA

Zobacz pełną wersję : H4 Wasze opinie i porady !!!!

Karolniki
18-10-12, 18:03
Witam chciałem zapytać o dobre H4 .
Mam zamiar założyć H4 OSRAM NightBreaker PLUS . Jeździłem kiedys na Philips NightGuide i szczerze były bardzo dobre . Teraz zastanawiam się jakie kupić by znowu nie było problemu z "wsiąkającym" światłem w mokry asfalt .

Son - Goku
18-10-12, 19:04
Ja,powiem Tobie tyle,że miałem philipsy,Osramy.

Osram trzyma znacznie dłużej.

Ale jeżeli patrząc na ceny a jakość

Bez wątpienia będzie to tungsram.

Wielu poleca i chwali, poczytaj se tu na forum nawet.

Młody ŁDZ
18-10-12, 19:06
Jeżdżę właśnie na tych kupowatych, jednakże bardzo dobrych żarówkach firmy Osram :) i mogę polecić.

ala
18-10-12, 20:35
http://allegro.pl/zarowka-xenon-h4-honda-accord-civic-lampy-w5w-i2569450232.html a to warte kupna??

ygor
18-10-12, 20:43
nie wydaje mnie się , nie kupuj nic co w nazwie ma ksenon. ja miałem Osram Nightbreaker (bez plus) to jedna spaliłą się po 3 miechach (o dziwo lewa) druga wytrzymałą ponad rok , jak spaliłła się jedna to wsadziłęm żarówkę właśnie coś_tam_kurfa_ksenon , a jak druga najtańszą z kerfura (lato akurat) , jak pojechałem na przegląd to lampa z tym ksenonem miałą słabą linię światło/cień - za to nie ma przeglądu. teraz kupiłem nightbreaker plus i jest zupełnie inna opcja , żarówki naprawdę ładnie świecą i to na biało no i te niby mają dłużej żyć ale nawet producent na opakowaniu zamieścił grafikę że żyją połowę tego co standard

polecam

Karolniki
18-10-12, 20:49
Dokładnie każda pseudo ksenon daje po oczach a na mokrym asfalcie nic nie widać . W moim starym Fordzie Philipsy mam już prawie dwa lata i odziwo żadna sie nie spaliła .

MikeFoto
18-10-12, 21:06
http://allegro.pl/zarowka-xenon-h4-h...569450232.html a to warte kupna??

Krótko. NIE.

H4 OSRAM NightBreaker PLUS

Mam i polecam. Ale radzę zwrócić uwagę żeby to była wersja PLUS. Ta wersja jest "wzmocniona" jeśli chodzi o żywotność.
NiePLUS - miałem 2 komplety - wytrzymywały ok 1-2 miesiące. Na wersji PLUS jeździłem rok i żadna się nie spaliła.

Thomas80
18-10-12, 22:08
H4 OSRAM NightBreaker PLUS miałem 2 komplety i pierwszy spalił się po ok 5-6 miesiącach raz jedna za jakiś czas druga, drugi komplet wytrzymał podobnie tyle ze spaliły się obie równocześnie.
Od tamtej pory śmigam na Tungsramach i jak na razie ok, ok roku juz daja rade, faktem jest ze maja gorsze światło OSRAM NightBreaker.

Poll
18-10-12, 22:33
Ja jeżdze na tungsramach zwyklakach i jestem załamany...Lipa jak grom.
Teraz na montaż czekają night breakery plus.

mirasek
18-10-12, 22:48
Myślę że można polecić też niższy model Osram Silverstar, świecą o niebo lepiej od "zwyklaków", kosztują niewiele i są trwałe, przynajmniej u mnie jeżdżą i jeżdżą nie wiem już ile :)

Młody ŁDZ
19-10-12, 00:44
http://allegro.pl/zarowka-xenon-h4-h...569450232.html a to warte kupna??
A jak myślisz, ile z siebie może dać żarówka samochodowa za 7zł ?

Jedras
19-10-12, 01:22
Ode mnie również OSRAM Night Braker Plus ;) smigam na nich od czerwca i narazie nic sie nie dzieje a śwecą wiele lepiej od normalnych ;)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

pawel79
19-10-12, 09:41
U mnie w rodzinie trzy auta jeżdżą na tungsramach megalight +90% od około roku i nic się nie dzieje. W tej cenie bardzo polecam.

Poll
19-10-12, 12:01
Panowie denerwuje mnie gadanie. Jeżdze na osramach 10 lat, a u mnie 2 miechy. Chyba nie czas, a przebieg ma znaczenie? Jak auto stoi na parkingu 5 lat z osramami to powiem: u mnie juz 5 lat świecą?

Jedras
19-10-12, 12:32
No to inaczej... 10k km od czerwca zrobione na OSRAMACH i nic się nie dzieje :P

Goldeq
19-10-12, 21:50
Ja osobiście jeżdżę od 4 miesiecy na tungsramach megalight +90% Mogę polecić w nocy się super śmiga gorzej jest juz jak deszcz popada wtedy po prostu ginie jakoś te światło może temu ze lampy już są lekko zżółknięte ale tak to jest super :)

Malitek
19-10-12, 23:37
U mnie night breaker padl po 9 miesiącach i 10 tys km z czego 4 tys w 4 dniowej trasie... szału nie ma. Lepsze światło kosztem żywotności

Poll
20-10-12, 10:15
A oryginalne były? Czy po "promocji" z allegro?

rainlow
20-10-12, 13:36
Kupiłem 2 żarówki H4 +60% w plastykowym ładnym pudełku w markecie REAL w cenie 19.90 za komplet. Przejechałem na nich ok. 4000km i działają nadal.
Moc światła w porównaniu do poprzednich żarówek, chyba standardowych, całkowicie mnie satysfakcjonuje. Jazda w nocy nareszcie nie wymaga użycia noktowizora ;)
Ciekawe jak wyglądało by porówanie takich "no name" +60% do żarówek Osrama i Philipsa. Osramy NB+ to koszt ~30 zł za sztukę, Philips podobnie, w Auchan znalazłem też żarówki Bosch +60% w cenie 38zł za sztukę.

Karolniki
20-10-12, 16:20
rainlow nie wiem jak by wypadło ale z Philips NightGuide nie było efektu wsiąkania światła w asfalt świecenia kierowcom po oczach i zniekształcenia lini światła ale ich cena jest wysoka.

Son - Goku
29-10-12, 16:31
Heja, słuchajcie.

Przymierzam założyć do siebie zwykłe, najtańsze ale bardzo przybliżone do BIAŁEGO światła.

Jadę bardzo mało, a jak już to po mieście i nie zależy mi na dobrym oświetleniu, lecz białego strumienia.

Mogą być ala xseony, ale chcę wiedzieć,czy ktoś miał styczność z jakąś.

jozek_marek
29-10-12, 18:00
I po co tyle kasy wsadzać w żarówki?
Po raz kolejny polecam Koito. W IC sztuka kosztuje ok 10zł.
Jeżdżę na 1 kpl. prawie 3 lata... Świecą bardzo dobrze!

Młody ŁDZ
29-10-12, 18:23
Dobre światło to bezpieczeństwo. Równie dobrze mogę zapytać się po co kupować zimówki na zimę skoro na letnich "też jeździ" albo po co lać olej syntetyczny skoro mineralny jest tańszy.

jozek_marek
29-10-12, 18:48
Czy jeździłeś na Koito? Znasz tą firmę?
Nie jest to żaden chinol, japońska żarówka...

Młody ŁDZ
29-10-12, 20:26
Jeżeli chodzi o budżetowe żarówki to tak, masz rację - jest to jedna z lepszych, tanich żarówek.

Poll
29-10-12, 21:02
Ja wstawiłem night breakery i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. W porównaniu do zwykłych H4 to kosmos, w końcu drogę widać. Biały kolor to to nie jest, ale świeci jak trzeba.

MikeFoto
29-10-12, 21:52
Po raz kolejny polecam Koito. W IC sztuka kosztuje ok 10zł.
Jeżdżę na 1 kpl. prawie 3 lata... Świecą bardzo dobrze!

Ale taka zarowka też traci swoje właściwości z biegiem czasu. Kup nowe zaloz jedną nowa a druga zostaw starą. Spójrz na reflektory a z pewnością zobaczysz różnicę.

Żarówki są obliczone na czas święcenia ok 1rok. Ok 1rok ok 1000h. Osobiście jeżdżę na osram night breakerach plus, wymieniam je co rok. To tak jak wycieraczki, olej i filtry. Po prostu się zużywa...

jozek_marek
29-10-12, 22:55
Ale taka zarowka też traci swoje właściwości z biegiem czasu. Kup nowe zaloz jedną nowa a druga zostaw starą. Spójrz na reflektory a z pewnością zobaczysz różnicę.

Żarówki są obliczone na czas święcenia ok 1rok. Ok 1rok ok 1000h. Osobiście jeżdżę na osram night breakerach plus, wymieniam je co rok. To tak jak wycieraczki, olej i filtry. Po prostu się zużywa...

Absolutnie w to nie wątpię.
Przez długi czas zakładałem do Accorda (co prawda żarówki typu H1) Night Breakery i inne wynalazki. Efekt w nocy był świetny, ale co z tego jak żarówki potrafiły przepalać się nawet co miesiąc?
Jeżeli mam wydawać po 60zł na miesiąc na same żarówki, żeby lepiej świeciły to dla mnie bezsens. Prawidłowo oświetlonego pieszego oświetlą nawet i Narvy. Podstawa to czyste, oryginalne klosze oraz czysta czołowa szyba - zwłaszcza wewnątrz.

Poll
29-10-12, 23:10
Wiesz jedni jeżdza na łysych oponach bo drogo, drudzy mają wstawione żarówki słabe bo drogo, 3-ci spawa elementy zawieszenia bo drogo, a potem się dochodzi, dlaczego tragedia (trochę jest przesady, ale wiesz o co kaman) - zawsze nadmierna prędkość. Ja jeździć będę poza miastem, gdzie ciemno jak w dupsku, dzikie zwierzęta i na pewno dalej osramy będę montował. Jak ktoś śmiga dookoła komina to może to nie mieć sensu.

Młody ŁDZ
30-10-12, 09:09
Night Breakery i inne wynalazki. Efekt w nocy był świetny, ale co z tego jak żarówki potrafiły przepalać się nawet co miesiąc? Ja to za bardzo nie rozumiem co Wy robicie z tymi żarówkami - drugi rok leci moim Night Break'erom i mają się dobrze mimo dużych wstrząsów w aucie ;)

MadSkillz84
30-10-12, 10:37
Nie jest istotne ile lat jeździ sie na żarówkach lecz ile kilometrów sie zrobiło z zapalonymi światłami,jeden robi rocznie 5 tyś inny 50tyś...jest przecie róznica,mi osramy nightbraker plusy padają po około 10 miechach,w tym czasie robie jakieś 25 tyś. ale świecą bardzo dobrze.

Młody ŁDZ
30-10-12, 10:53
ile lat jeździ sie na żarówkach lecz ile kilometrów sie zrobiło z zapalonymi światłam Zapomniałeś też o tym że każde zapalenie żarówki skraca jej żywotność. :)

ygor
04-11-12, 14:26
Nie jest istotne ile lat jeździ sie na żarówkach lecz ile kilometrów sie zrobiło z zapalonymi światłami,jeden robi rocznie 5 tyś inny 50tyś...jest przecie róznica,mi osramy nightbraker plusy padają po około 10 miechach,w tym czasie robie jakieś 25 tyś. ale świecą bardzo dobrze.

jak już chcecie bawić się w aptekę to żadna z tych miar nie jest dokładna - w 5 godzin możesz zrobić 350 km w trasie lub 100 km po mieście , w obu przypadkach będą świeciły przez 5h i tyle samo życia im ubędzie.

MikeFoto
04-11-12, 23:37
drugi rok leci moim Night Break'erom i mają się dobrze

Wersja PLUS i nie PLUS. Jak wielokrotnie pisałem, miałem niePLUSy - paliły się co ok 1-1.5miesiąca ( w sumie 3 komplety), wersja PLUS, świeciła bez problemu przez rok. Zmieniłem bo chciałem a nie dlatego że się przepaliły.

robin14hh
12-11-12, 20:52
H4 OSRAM NightBreaker PLUS miałem 2 komplety i pierwszy spalił się po ok 5-6 miesiącach raz jedna za jakiś czas druga, drugi komplet wytrzymał podobnie tyle ze spaliły się obie równocześnie.

też tak miałem dlatego teraz mam bosch +50 albo +30, jest różnica w cenie i świeceniu ale zobaczę ile wytrzymają

Krawiec
19-11-12, 20:56
Jadąc dziś wieczorkiem do domu zauwazyłem dziwną rzecz... pełzała przede mną mała żaba, której tylne światła, jak i gabaryty wskazywały na to że był to fiacik 126p. Zadziwiające w tym była poświata przednich świateł - biała, ksenonowa bym rzekł. Wyprzedziłem maluszka i owszem, żadne halogeny czy inne dokładane światła - maluch miał zamontowane jakieś rewelacyjne żarówki? reflektory ksenonowe? Po prostu byłem w szoku. raz że barwa bardzo przyjemna, nie świecił po oczach, to jeszcze dawało to duzo światła. Aż miałem ochote zatrzymać gościa i spytać sie co to za mod, który wprawił mnie w takie osłupienie :)

MikeFoto
20-11-12, 13:26
Może soczewki miał ;p

Poll
20-11-12, 19:14
Eee tam soczewki. OEM Fiat. Takie lampy robili dobre ; )

Młody ŁDZ
20-11-12, 19:25
@up - co Ty piszesz za głupoty? Bo nie wiem czy serio wierzysz w to co napisałeś, czy napisałeś to aby po prostu cokolwiek napisać.

Poll
20-11-12, 22:22
Ale się burzą młodziaki z Łodzi. Wszyscy tam tacy jesteście? ; ) Wystarczy do lamp wpakować 120-stki i w maluszku biją lepiej niż Twoje. A lampy są szklane i nie żołkną i matowieją jak nasze "Japan" ; )

MikeFoto
20-11-12, 23:11
co Ty piszesz za głupoty?

Nie no serio, maluch z soczewkami i xenonem przecież w serii wychodziły, te poliftowe zwłaszcza :)

Chyba ironii kolega nie złapał :P

Pozatym co za problem kupić sobie na allego za 2 stówki zestaw bixenonów pod żarówki h4. Będą świeciły na biało jak xenon bo zasada działania taka sama.
Choć taki zestaw to połowa wartości malucha jak nic :)

Poll
20-11-12, 23:35
Mike: nerwowi teraz ludzie się robią. Dużo na głowie...Takie czasy ; ) Co poradzisz. Mało osób wie, że Maluszek BIS wychodził ze skrętnym bixenonem... A soczewki były montowane w Niemczech dla bogaczy razem z lexus lookami:
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Fiat-126_Heckansicht.jpg&filetimestamp=20060731200022

Potwierdzenie słow mike:
http://www.youtube.com/watch?v=O5CdmU3tGyY

Seria, to widać. Start/Stop też już montowany.

Karolniki
21-11-12, 11:02
Patologia !!!!!!!!!!1