PDA

Zobacz pełną wersję : Zniszczone zamki - potrzebna pilna pomoc!

Prorok
24-09-07, 17:41
Dziś w nocy w Warszawie pod domem mojej dziewczyny na Kochanowskiego wrąbali mi się do samochodu. Rozwalili mi oba zamki w drzwiach i ukradli radio. Ale tak idiotycznie że poodcinali wszystkie kable bo nie umieli się do wtyczki dostać. A panel mam bo zabrałem.
To taki opis sytuacji.

Potrzeba mi pomocy w zakupie i wymianie zamka. Potrzebuję jak najszybciej. W czwartek z rana muszę do pracy jechać.
Dowiadywałem się w serwisie ale jak mi powiedzieli 2,5k to myślałem że dostane zawału;]
W nastepnym mi powiedzieli wkładki orginalna za 500 zł sztuka. Ale gościu polecił jakieś zamienniki.
Prosze o jakąś rade jaki zamek może ktoś z was ma na sprzedaż. Chodzi o okolice Chorzowa.

Civic 97 5D HB

Nie mam pilota do centralnego więc nie umiem zamknąć.

Gruszka
24-09-07, 17:48
Spokojnie ;)

Kup uzywane zamki z 5D (np. w dziale Gielda Komercyjna popytaj naszych "handlarzy", Allegro itp.), nie sa drogie i podjedz do zakladu dorabiajacego klucze - ustawia Ci te zamki (wkladki) pod twoj kluczyk. Calosc wyjdzie mniej niz 100pln.

Ja wymienialem jakis czas temu zamki w drzwiach i bagazniku, rowniez dlatego, ze zniszczyli mi je amatorzy cudzej wlasnosci.

Pozdrawiam.

nelq
24-09-07, 17:51
Ja kupiłem używane wkłady do zamków (3) i stacyjkę - wszysyko za 60zł.
Wymiana wszyskich wkładów to 0,5h roboty, zrobisz bez trudu sam. Trudnej ze stacyjką bo jest mocowana na śruby które mają 'gładkie' łebki i trzeba pokombinować zeby je odkręcić.

Jeśli będziesz chciał to mam jeden wkład do zamka (prawy) więc mogę ci za parę złotych sprzedać.

Prorok
24-09-07, 17:52
Już szukam.
Wielkie dzięki.

Gruszka
24-09-07, 17:53
Nie mam pilota do centralnego więc nie umiem zamknąć.

Tymczasowo wysiadaj np. przez drzwi pasazera (wcisniesz bolec od zamka jak sa otwarte i zatrzasniesz drzwi) a wsiadaj przez bagaznik ;)

BTW - o ile pamietam byl juz na forum opis wymiany tych wkladek (jak juz Ci je ustawia, to po co masz placic za ich wymiane), ale jakbys mial klopoty to pytaj.

Prorok
24-09-07, 18:25
Jeśli będziesz chciał to mam jeden wkład do zamka (prawy) więc mogę ci za parę złotych sprzedać.

Wolałbym oba. Bo z prawego nie zamknę obu drzwi :( Chyba że będę skakał przez biegi ;] tylko uważnie żeby się nie nabić na drążek :P
Jak nic nie znajdę to się odezwę. Tylko jeszcze poszukać gdzie dopasują zamek do kluczyka;]

nelq
24-09-07, 18:35
No wlasnie problem w tym, że miałem prawy zamek z innym kluczykiem a stacyjkę i lewy z innym. Dlatego kupowałem komplet :]

skolopendra
24-09-07, 20:00
Tylko jeszcze poszukać gdzie dopasują zamek do kluczyka;]

próbowałeś zanieść zamki do naprawy??

Prorok
24-09-07, 20:08
Są całe rozerwane. Nawet nie pomyślałem o tym aby je naprawić.

[ Dodano: Wto 25 Wrz, 2007 ]
Wszystko się udało zrobić.

Przedstawiając historie opłat:
ASO 2,5 k za wymianę wszystkiego, razem ze stacyjką
Inne ASO 500 zł za zameczek, w sumie 1 k
Zrobiłem za 150 zł i to sam.
Dziękuje za wsparcie i otuchę.

Można zamknąć.