Zobacz pełną wersję : Klapka wlewu paliwa. Jak otworzyć?
Podjechałem na stację by zatankować. Po zatankowaniu nie chciała się zamknąć klapka od wlewu, więc nagiąłem tą blaszkę. Nie pomogło, więc jeszcze trochę ją nagiąłem. Zamknęła się. Przy wsiadaniu do auta zauważyłem, że dźwignia od otwierania nie wróciła na swoje miejsce ( i to było przyczyną, że klapka nie chciała się zamknąć). Teraz ciągnąc za tą dźwignię nie chce się otworzyć klapka :( . Poradźcie jak teraz otworzyć tą klapkę? Szczęście w nieszczęściu, że zatankowałem do pełna, więc mam trochę czasu na wymyślenie sposobu otwarcia. Porady jak otworzyć, proszę przesłać mi prywatną wiadomością, by nie upubliczniać tej informacji.
Jeżeli Ci chodzi o bezpieczeństwo innych użytkowników civiców i twoje. To Cie uspokoję bo nie sciagniesz wężykiem benzyny z tego auta :D
podważyć delikatnie tę klapkę z boku czymś co nie porysuje karoserii. Podważyć oczywiście od strony gdzie wiesz że jest ta blaszka. Jednocześnie albo czymś sobie podważ dźwignię otwierania baku w aucie, albo niech ktoś Ci przytrzyma tę dźwigienkę podniesioną, bo sobie połamiesz "bolec" zamykania. Spokojnie, mi się też to przytrafiło i samemu dałem radę.
Porady jak otworzyć, proszę przesłać mi prywatną wiadomością, by nie upubliczniać tej informacji.
Skąpy jestes ...
Ja osobiście poradziłem sobie kluczem od domu pewnego dnia .
Camellia Racing
21-10-12, 16:46
Jak linka pękła to tylko od środka wykręcając pin.
Udało się :) Jedna osoba trzymała dźwignię otwierania, a druga śrubokrętem podważyła klapkę. Już wszystko ok, dzięki.