Zobacz pełną wersję : Dziwne zachowanie kontrolki SRS.
Witam
Od niedawna jestem użytkownikiem hani civic aerodeck 1.5 v-tec. rocznik 99
Ostanio zauważyłem dziwne zachowanie kontrolki srs. Przed dziwnym zachowaniem po przekręceniu kluczyka w stacyjce (przed uruchomieniem silnika)kontrolka srs gasla razem z pozostalymi kontrolkami(z pominięciem oczywiście kontrolek od ładowania akumulatora), a teraz gasnie z opóźnieniem ok. 3-4. Czy to jest normaly objaw? Jeśli tak to dlaczego wszystko wcześniej było inaczej.
Proszę o Pomoc
przenoszę do właściwego działu. Odpowiedź może przynieść samodiagnostyka
Czy to jest normaly objaw?
Tak, ona gasnie troche pozniej.
Tak, ona gasnie troche pozniej.potwierdzam to jest normalne zachowanie kontrolki srs
Tak, ona gasnie troche pozniej.potwierdzam to jest normalne zachowanie kontrolki srs
To powiedzcie proszę czemu wcześniej było inaczej, że kontrolka srs gasła razem z pozostałymi w jednej chwili.
Slawkowski
24-09-07, 13:47
u mnie w 1.5 vtec z 99r. jest to samo, gasnie pozniej.
To powiedzcie proszę czemu wcześniej było inaczej, że kontrolka srs gasła razem z pozostałymi w jednej chwili.
oj... chyba ci sie wydawalo ;)
u mnie tez gasnie pozniej,zacznij sie martwic jak nie zgasnie wcale :aloha:
oj... chyba ci sie wydawalo ;)
u mnie tez gasnie pozniej,zacznij sie martwic jak nie zgasnie wcale :aloha:
Może faktycznie macie rację coś mi się przewidziało sam nie wiem. Powiedzcie proszę jeszcze czy jak pali sie kontrolka od srs tzn nie zdąży zgasnąć to można odpalać silnik?
Jak Ci sie caly czas pali to na Twoim miejscu udalbym sie do mechanika. Powodem moze byc zrabany czujnik i w momencie wypadku poduszka moze sie nie otworzyc. Natomiast nigdy nie slyszalem o tym, zeby otworzyla sie samoistnie.
nigdy nie slyszalem o tym, zeby otworzyla sie samoistnieotworzyła się masakrując dziecko w samochodzie. Jakiś czas temu zakończył się proces o odszkodowanie rodziców. Co prawda nie byłą to honda, ale takie zdarzenie miało miejsce
EOT
Powiedzcie proszę jeszcze czy jak pali sie kontrolka od srs tzn nie zdąży zgasnąć to można odpalać silnik?
Bez problemu.
U mnie tez tak bylo wczesniej ze gasla od razu z innymi kontrolkami. Ale po wymianie akumulatora zaczela swiecic ciagle. Zrobilem reset SRS i wszystko wrocilo do normy tylko ze teraz gasie troche pozniej niz wszystkie pozostale kontrolki.. Najwazniejsze ze wszystko Ci chodzi i ze GASNIE.
Pozdrowionka
witam, hmm jaki reset?? ja rowniez mam taki problem ze kontrolka srs zaczela sie palic caly czas, co nalezy z tym zrobic jaki to moze byc koszt aby wszystko wrocilo do normy???
bracho1978
24-03-09, 19:02
50 zł w warsztacie kasowanie błędu i po kłopocie