Zobacz pełną wersję : Szybki pytania i odpowiedzi - V gen
Chyba takiego tematu jak na razie nie znalazłem a nowych tematów z szybkimi pytaniami odnośnie civica Vgena jest zakładane dość sporo więc można by je na szybko zadawać tu.
Tak więc jak zacznę od takowego:
W EG5 jest w przednim pasie taka chłodnica z rurki.. Jest to chłodnica od oleju czy od wspomagania?
Panowie wymienilem przegub zewnetrzny z lewej strony bo jak zawsze stukal. Po wymianie jakby stuka mocniej w tej samej czesci auta czyli po stronie kierowcy. Pytanie czy to bedzie teraz wewnetrzny wiem ze trudno do okreslenia ale czy wewnetrzne przeguby tez stukaja jak sa jzu wyjechane ??
Panowie potrzebuję wymiarów wewnętrznych tych przewodów które są w tym oto linku: Chodzi o kolektor ssący z D16Z6
http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SR401&block_02=E__1510&block_03=14966
oraz wymiary wewnętrzne przewodów:
rurka od termostatu do kolektora SS
rurka od termostatu do termozaworku pod przepustnica
Civic Vgen sedan EH9, motor D16z6, oryg nie swapowany.
Pytanie o hamulce, ma tarcze przód + tył, byłem pewien, że będzie miał 262/240, a dziś po zdjęciu przednich kół i zmierzeniu okazało się ze na przodzie ma 240mm... Były wersje z 242/242 ? Bo mniejszych tarcz jak 242mm już chyba nie ma.. ?
marcinkovsky
04-03-13, 21:59
Były wersje z 242/242
tak
A istnieją mniejsze tarcze do V/VI gen niż 242 czy już bankowo musi mieć on 242/242 ?
były w V genie bez wspomagania bodajże 231 ew. 232
No tak, ale to miało tylko D13B2 na przodzie.
marcinkovsky
05-03-13, 09:05
A istnieją mniejsze tarcze do V/VI gen niż 242 czy już bankowo musi mieć on 242/242 ?
z tego co ja kojarze to jest tak:
Model - Przod / Tyl
EG8 - 242 / beben
EH9 - 242 / 240
EG9 - 262 / 240
skolopendra
05-03-13, 09:14
już jeden temat ,który jest mekką dla osób nie umiejących korzystać z opcji szukaj jest
więc można by je na szybko zadawać tu.
do zamknięcia
Jedno pytanie czy w kazdym Eg w tylnym bebnie jest zapadka samoregulatora? Niedawno wymianialem szczeki, cylinderki i wszystkie sprezynki. Hamulce sa super tylko recznego niema. Znalazlem fotoporadnik z wymiana sczczek i jka byk tam jest . Nie ma opcji zebym gdzies zgubil bo w obydwu kolach niema . Dziwne bo przed wymiana reczny byl, myslalem ze trzeba wyregulowac tylko to podciagnelem go i dalej nic.
Witam wszystkich, jestem zielony jeżeli chodzi o hondy mówiąc na starcie.
Chodzi o Honde 5 1994 1,3 zLPG nie znam typu silnika ani nic z tych rzeczy, wiem że na gaźniku
Problem jest spory, nie mogę odpalić auta, polewałem parownik gorącą wodą i nic, dopiero po wielu godzinach próbowania udaje się na LPG.
Rozpędziłem do 130~ chciałem na benzynę przerzucić bo myślałem że coś zatkane jest ale auto po prostu straciło moc i zero reakcji na dodanie gazu.
Mam civica V gen sedan - jak zdjąć listwy progowe?
Odkręciłem 5 czy 6 spinek od dołu, a nakładka trzyma się dalej?
Trzeba ją jakoś szarpnąć ? Jeżeli tak to w którą stronę?
Proszę o pomoc!
kaczka208D
29-09-15, 10:45
Trzeba przpchnac ta listwe w strone przodu auta :)
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2