PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze wskaźnikami

glowa
16-10-12, 19:00
Mam taki problem ze wskaźnikami Auto Gauge, że nie pokazują wskazań. Temp oleju i wody. Woda dodatkowa po przejściu startowym cały czas mruga. Czujnik temp oleju jest w podkładce a wody w adapterze. Wskaźniki podłączyłem do kabli od zegarka. czarny do - czerwony do napięcia cały czas, biały napięcie po zapłonie i pomarańczowy do ostatniego możliwego kabelka dochodzącego do zegarka.
Co jest nie tak?

Silent
16-10-12, 19:08
Pomarańczowy z tego co pamiętam to dimer wiec chyba cos źle podlaczyles

Wysyłane z mojego HTC Incredible S za pomocą Tapatalk 2

glowa
16-10-12, 21:35
wskaznik temp oleju sie dzis ruszyl. gadalem z gosciem od ktorego to kupilem i on mowi ze trzeba polaczyc dodatkowe przewody, bo jak kupilem to przy temp wody byly 3 kable 1 do czujnika a 2 byly takie same od zasilania. podlaczylem tylko od czujnika i 1 zasilania. trzeba podlaczyc ten 2 zasilajacy?

osvch
17-10-12, 04:01
A nie masz instrukcji/schematu połączenia w zestawie?

glowa
17-10-12, 18:52
wlasnie nie mam :/

Silent
17-10-12, 20:16
Jakie masz konkretnie wskaźniki bo to że Auto Gauge zbytnio nic konkretnego nie mówi, jak możesz to daj jakieś zdjęcie np z internetu przykładowe bo wiem że różne modele mają inne kolory kabli do podłączenia. Wtedy będzie łatwiej Ci pomóc

chudypiter
17-10-12, 20:28
Jak wskaźnik temp mruga, to znaczy, że źle podłączony jest czujnik.

Silent
17-10-12, 20:43
Może też być że progi warningu są źle ustawione i dlatego mruga ale łatwiej by było pomóc jakbym wiedział o jaki model chodzi

glowa
17-10-12, 21:11
to sa takie http://www.dabtuner.pl/Temperatura_oleju_SM_WARNING-190.html zegar juz nie mryga podlaczylem 2 "zasilanie", zegary wskazuja:
temp oleju max 80'C
temp wody 60'C
chyba cos jest nie tak :/
jezdzilem sporo i troche dociskalem i nic :/ wydaje mi sie ze woda powinna byc w granicach 90'C.
te zegary trzeba jakos skalibrowac?

Silent
17-10-12, 21:24
od tyłu w tych zegarach jest taki biały potencjometr z okrągłą ośką, małym kluczem imbusowym lub płaskim wkrętakiem regulujesz lewo prawo

glowa
17-10-12, 23:20
no ok ale czy wyreguluje tak zeby pokazywal prawdziwa wartosc? bo nie wiem czemu pokazuje tak niska wartosc temp wody? chyba ze to cos innego :/

Silent
18-10-12, 20:24
A czujnik gdzie umieściłeś? Może za termostatem i to przez to lub gdzieś na za długim odcinku od bloku?

glowa
18-10-12, 22:43
powiedziano mi zebym zalozyl go na wezu ktory idzie od chlodnicy do glowicy... D seria. Naprawde bede wdzieczny za pomoc. dzis przejechalem 40 km i temp byla na poziomie 60'C

Silent
19-10-12, 14:13
Wydaje mi się że nie na tym wężu zamontowałeś czujnik, chyba że termostat Ci nie trzyma i otwiera za wcześnie przez to taka temperatura jest wody. Jeśli zły wąż to musisz wpiąć się na węża który wychodzi od razu z silnika, jak coś to wieczorem mogę iść do siebie i zrobię zdjęcie jak to mam u siebie bo teraz nie pamiętam dokładnie gdzie mam czujnik.

glowa
19-10-12, 19:58
poszlo na PW