Zobacz pełną wersję : Problem ze wskaźnikami
Mam taki problem ze wskaźnikami Auto Gauge, że nie pokazują wskazań. Temp oleju i wody. Woda dodatkowa po przejściu startowym cały czas mruga. Czujnik temp oleju jest w podkładce a wody w adapterze. Wskaźniki podłączyłem do kabli od zegarka. czarny do - czerwony do napięcia cały czas, biały napięcie po zapłonie i pomarańczowy do ostatniego możliwego kabelka dochodzącego do zegarka.
Co jest nie tak?
Pomarańczowy z tego co pamiętam to dimer wiec chyba cos źle podlaczyles
Wysyłane z mojego HTC Incredible S za pomocą Tapatalk 2
wskaznik temp oleju sie dzis ruszyl. gadalem z gosciem od ktorego to kupilem i on mowi ze trzeba polaczyc dodatkowe przewody, bo jak kupilem to przy temp wody byly 3 kable 1 do czujnika a 2 byly takie same od zasilania. podlaczylem tylko od czujnika i 1 zasilania. trzeba podlaczyc ten 2 zasilajacy?
A nie masz instrukcji/schematu połączenia w zestawie?
Jakie masz konkretnie wskaźniki bo to że Auto Gauge zbytnio nic konkretnego nie mówi, jak możesz to daj jakieś zdjęcie np z internetu przykładowe bo wiem że różne modele mają inne kolory kabli do podłączenia. Wtedy będzie łatwiej Ci pomóc
chudypiter
17-10-12, 20:28
Jak wskaźnik temp mruga, to znaczy, że źle podłączony jest czujnik.
Może też być że progi warningu są źle ustawione i dlatego mruga ale łatwiej by było pomóc jakbym wiedział o jaki model chodzi
to sa takie http://www.dabtuner.pl/Temperatura_oleju_SM_WARNING-190.html zegar juz nie mryga podlaczylem 2 "zasilanie", zegary wskazuja:
temp oleju max 80'C
temp wody 60'C
chyba cos jest nie tak :/
jezdzilem sporo i troche dociskalem i nic :/ wydaje mi sie ze woda powinna byc w granicach 90'C.
te zegary trzeba jakos skalibrowac?
od tyłu w tych zegarach jest taki biały potencjometr z okrągłą ośką, małym kluczem imbusowym lub płaskim wkrętakiem regulujesz lewo prawo
no ok ale czy wyreguluje tak zeby pokazywal prawdziwa wartosc? bo nie wiem czemu pokazuje tak niska wartosc temp wody? chyba ze to cos innego :/
A czujnik gdzie umieściłeś? Może za termostatem i to przez to lub gdzieś na za długim odcinku od bloku?
powiedziano mi zebym zalozyl go na wezu ktory idzie od chlodnicy do glowicy... D seria. Naprawde bede wdzieczny za pomoc. dzis przejechalem 40 km i temp byla na poziomie 60'C
Wydaje mi się że nie na tym wężu zamontowałeś czujnik, chyba że termostat Ci nie trzyma i otwiera za wcześnie przez to taka temperatura jest wody. Jeśli zły wąż to musisz wpiąć się na węża który wychodzi od razu z silnika, jak coś to wieczorem mogę iść do siebie i zrobię zdjęcie jak to mam u siebie bo teraz nie pamiętam dokładnie gdzie mam czujnik.