Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wałek z2

Gracjan
16-10-12, 16:50
Witam

Jestem na etapie przejścia z dpfi na mpfi w moim d15b2. Wykonywane jest to na podzespołach d16a6, ssacy komputer itd. I tu pojawia sie moje pytanie, jeśli dołożyłbym do zestawu wałeczek od z2? Jest to gra warta świeczki czy daje to mizerny rezultat? moze ktos z własnego doświadczenia jest w stanie mi doradzić. Myslałem też nad głowicą d16z6 z vtec i do tego ten wałek i ssacy z 16a6. Jakieś sugestie, porady?

z gory dzieki

pozdrawiam

Młody ŁDZ
16-10-12, 16:54
Nie wiem jak to skomentowac.

http://up.programosy.pl/foto/z2_9.jpg

Gracjan
16-10-12, 17:04
Ok z tym że nie znalazłem w tym temacie żadnej odpowiedzi w mojej sprawie... Tam jest mowa o dpfi i wałku z2. przeczytaj uważnie to co ja dokładnie opisałem...

Michu_POZ
16-10-12, 23:18
Wałek od z2 w głowicy od z6... ;]

skilo_one
16-10-12, 23:39
Witam

Jestem na etapie przejścia z dpfi na mpfi w moim d15b2. Wykonywane jest to na podzespołach d16a6, ssacy komputer itd. I tu pojawia sie moje pytanie, jeśli dołożyłbym do zestawu wałeczek od z2? Jest to gra warta świeczki czy daje to mizerny rezultat? moze ktos z własnego doświadczenia jest w stanie mi doradzić. Myslałem też nad głowicą d16z6 z vtec i do tego ten wałek i ssacy z 16a6. Jakieś sugestie, porady?

z gory dzieki

pozdrawiam

Wałek z2 jest non-vtec. Do głowicy z z6 nie podejdzie. Jeśli jednak chcesz dłubać non-vteca, wtedy ten wałek ma sens. Z tego co pamiętam, jest to najostrzejszy seryjny wałek do motorów bez vteca sohc.

Młody ŁDZ
16-10-12, 23:46
Jest to gra warta świeczki czy daje to mizerny rezultat? Skoro na dpfi bez regulowanego kółka i i strojenia dało 8KM, to uważasz że Tobie nic nie da ? :)

Gracjan
18-10-12, 22:24
Ok dzieki serdeczne za odpowiedzi. pozdrawiam