Zobacz pełną wersję : SWAP z 240mm na 262 mm zmiesci sie to w felgę 14"
Przemo1871
23-09-07, 21:42
Witam zamierzam zmienić hamulce na przedniej osi w civicu EJ2 z silnikiem d15b7 ,oprócz tego ze trzeba dobrać korektor siły hamowania (brak ABS-u) to głównym problemem jest to ze mam dwa komplety kół w tym koła na zimę 14" zmieści sie to w tą felgę???.będę wdzięczny za info z jakiej fury najlepiej to przełożyć ,zaciski i jarzma. info na temat swapa z tyłu z bebna na tarcze , za wszelkie info WIELKIE DZIĘKI.
było milion razy o swapie hamulców, no i do 14" felgi zmieści się bez problemu.
zebys troszke poszukał...... :(
jest wszystko dokladnie opisane.
do felgi 14" tarcza 262 mm owszem pasuje tylko pod warunkiem że cięzarki od wyważenia felg nie bedą "klejone" ....ocierają o zaciski hamulcowe.
[ Dodano: Wto 25 Wrz, 2007 ]
a tak przy okazji ,czy jest sens zakładania opon 185x60x15 oczywiście na felgę 15"et38?
grimripper
26-09-07, 00:45
Ja się podłącze pod temat. Czy w przypadku zakładania zacisków z pralki z tarczami 282mm do VIgena wystarczą 15' stalowe na zimę czy trzeba większe, bo wiem że pod 14' nie wchodzą?
do felgi 14" tarcza 262 mm owszem pasuje tylko pod warunkiem że cięzarki od wyważenia felg nie bedą "klejone" ....ocierają o zaciski hamulcowe
Sa klejone takie calkiem plaskie i wchodza bez problemu.
Ja się podłącze pod temat. Czy w przypadku zakładania zacisków z pralki z tarczami 282mm do VIgena wystarczą 15' stalowe na zimę czy trzeba większe, bo wiem że pod 14' nie wchodzą?
13stki=wejda 240mm
14stki=wejda 260mm
15stki=wejda 282mm
wsio jeszcze kwestia budowy felgi, a w zasadzie jej wewnętrznej części. jakkolwiek można tak uogólnić.