Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak rozpoznać od czego mam ssący, przepustnicę, aparat zapłonowy?

Pili
14-10-12, 13:34
Jak rozpoznać od czego mam ssący, przepustnicę, aparat zapłonowy? Nie mogę ustalić od czego mam osprzęt silnika w swojej 5D(MB2). Motrek to d14a2, wiązka zakończona OBD1, ECU P1J.

Poll
14-10-12, 16:31
Chłopie, jeszcze mi dzwoni historia Twojego auta i wiele lewych rzeczy w nim i niejasnych. Skąd my możemy wiedzieć co ten magik, co to składał tam Ci dołożył. Budę masz MB2, a silnik z przedlifta z osprzętem... Graty pewnie masz z D14A2.

Pili
14-10-12, 16:44
No właśnie i trzeba t wyjaśnić, auto jest technicznie bardzo dobre, nie zardzewiałe i nie zamierzam go sprzedawać tym bardziej, że kosztowało mnie grosze. Nie rozumiem dlaczego nie chcecie mi pomóc tylko dla tego, że mam trochę pokombinowane auto, może poprzedni silnik padł i ktoś założył z przedlifta, co w tym dziwnego??? żałuję że w ogóle zakładałem tamten temat z historią mojej hondy bo przez niego jestem skreślony na forum... A przecież mógłby ktoś zobaczyć u siebie w d14a8 jakie ma oznaczenie na przepustnicy i mi podać, już bym wiedział czy to od tego silnika czy nie. Większość rzeczy robię sam i nie pytam na forum, pytam dopiero gdy nie mam skąd wziąć danej informacji. Jeśli ktoś może proszę pomoc.

probestic
14-10-12, 17:04
A możesz jakieś fotki wrzucić jak to u Ciebie wygląda pod maską ? Bo za Chiny nie pamietam :)

Poll
14-10-12, 17:16
Ja nie robie problemu, tylko te problemy właśnie wynikają z tego stanu rzeczy.
Daj fotkę komory, jak coś to zerknę do D14Z4.

marcus209
11-11-12, 07:57
W D14A2 wymieniony przez ciebie osprzęt ma numery:
-Ssący P1K
-Aparat zapłonowy TD-41U
-przepustnica - prawdopodobnie P1J. Jak jest z zaworem FITV, to masz dobrą. Nie powiem ci dokładnie, bo mam wymienioną i niepamiętanie starej.