Zobacz pełną wersję : Jakie hamulce?
Witam. Moja Hania ostatnio domaga się nowych hamulców. Mam hanie 1,4 oznaczanie silnika D14A5 na przodzie są tarcze tył bębny. Co możecie doradzić z tarcz i do nich klocków?:) Chciałbym w końcu zacząć normalnie ją zatrzymywać;) Pozdrawiam
Brembo max ,klocki ferodo.
Albo Ate.
żadnych ABE, Kashiyam,breck'ów nie kupuj.
A mieliście taką sytuacje z hamulcami że poprostu jak wciśniecie na hamulec powyżej 60km/h to macie bicie takie masakryczne i to jest z prawego koła . Przy wolnych prędkościach jak nacisnę lekko to słysze jak coś skacze to może być tarcza czy raczej zacisk?
Wygląda to na krzywą tarczę ,nagrzana ,wpadłeś w kałużę i mogła złapac bicie.
Aktualnie jestem po dwóch wymianach kompletu na przód.... jakieś 15tys km temu , wymieniłem na tarcze Brembo + klocki TRW, pomimo delikatnej jazdy , tarcze zaczęły bić (nie wpadłem w żadną kałużę ). Tarcze dałem do przetoczenia, po przejechaniu 700 kilowetrów problem wrócił...
Nie chciało mi się bawić znowu z toczenie, więc teraz kupiłem tarcze ATE (125zł sztuka) i kolcki ATE (135 zł komplet) , przejechałem około 1000km i na razie jest git! Więc mogę polecić!