Zobacz pełną wersję : "Przekreślone" halogeny
Witam, na jednym ze spotów widziałem że w jednym z aut były halogeny na których był naklejony X z czarnej izolacji, bardzo mi się to spodobało ale mam odnośnie tego kilka pytań. Co to oznacza, po co to i czy "niebiescy" się tego nie czepiaja?
ciężko powiedzieć co to oznacza :P
Jedni mówią, że to po to aby podczas rozbicia auta na torze, nie warlały sie kawałki szkła, inni że to oznaka tego, że lampy nie są używane.
Niebiescy jak bedą chwieli to sie przyczepią
wydaje mi sie że oklejone halogeny nie bedą świecić tak jak powinny :/
Ale przecież halogeny z przodu nie są wymaganym elementem samochodu więc nic im do tego że są zaklejone. Ale fakt faktem, jak je tak zakleisz to możesz już ich nie włączać.
W sumie to o to by chodziło bo zamontować bym same oprawki bez żarówek, rozciagania wiązek itd. Tylko chodzi o to czy niebiescy się nie przyczepia że skoro światła są zamontowane to powinny świecić.
nie czaję, po co zakładać coś czego nie będziesz używać:D
Dane "przekreślanie" świateł jest modne w stylu tuningu: Cult. Sporo Vw, golfów jeździ z czymś takim:P
nie czaję, po co zakładać coś czego nie będziesz używać
+20 do stylu :D
z tego co sie orientuje to jeśli halogeny już są na aucie to powinny być sprawne i miec homologacje, jeśli nie to dowód może polecieć do upierdliwych niebieskich
Son - Goku
13-10-12, 23:04
z tego co sie orientuje to jeśli halogeny już są na aucie to powinny być sprawne i miec homologacje, jeśli nie to dowód może polecieć do upierdliwych niebieskich
Pisane nawet było,że na przeglądzie domagali się, gdyż ktoś posiadał halogeny,mają być ono sprawne. Jak nie to miało się problemy.
robert1111
14-10-12, 18:50
Ja mam halogeny i jeszcze nigdy mi ich nie kazali włączac na przegladzie .
dziś miałem kontrolę policyjną i zapytałem policjanta o to czy jeśli mamy jakieś lampy, które są tylko dla wyglądu a nie do działania, czytaj: halogeny, czy jest obowiązek żeby one działały, wg. polskiego prawa podobno atrapy są dozwolone.
A te X-sy nie są po to, aby poinformować, że dane światła nie będą używane podczas jazdy (na imprezach sportowych)?