Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z radiem i kilka innych

kalicivic
11-10-12, 11:00
witam mam zablokowane radio potrzeba kodu tylko ze nie można go wpisać bo ktos chyba próbował kilka krotnie i zablokował całkowicie tam chyba można 10 razy wpisać a jesli 10 razy wpisze sie niepoprawny to sie blokuje .i nie wiem co teraz zrobić
2 sprawa to cały czas świeci sie lampka na konsoli ze sa niezapięte pasy nawet gdy sa zapięte czemu to tak???
3 ustawiam nawiew na siebie i pasażera to nie leci mi z środkowego nawiewu powietsze z bocznych leci te hondy tak maja ???model sport z 2004 r

mycek
11-10-12, 11:11
ad3. jezeli ustawisz nawiew na siebie to ze srodkowych jak najbardziej powinno leciec. moze cos z linkami ktos nagmeral
ad2. sprawdz czy kabel nie jest nigdzie urwany tam w okolicach zapinania pasow, zapewne tam gdzies powinien byc

owsikk
11-10-12, 12:48
witam mam zablokowane radio potrzeba kodu tylko ze nie można go wpisać bo ktos chyba próbował kilka krotnie i zablokował całkowicie tam chyba można 10 razy wpisać a jesli 10 razy wpisze sie niepoprawny to sie blokuje .i nie wiem co teraz zrobić
w takim przypadku możesz zadzwonić do serwisu i zapytać co zrobić. Może jest jakaś opcja odblokować. Ewentualnie zawieść radio do speca który podłączy się bezpośrednio podłączy się i zresetuje kod pin. Jeżeli serwis liczy sobie 30-80 zł za sam kod pin, to za odblokowanie na pewno zażyczy sobie więcej... jakbyś chciał mogę Ci sprzedać radyjko z kodem PIN, ale bez sprawnego CD.

ad2. sprawdz czy kabel nie jest nigdzie urwany tam w okolicach zapinania pasow, zapewne tam gdzies powinien byc
Jeśli kabel będzie urwany to lampka od pasów wogóle się nie zapali. Urwany przewód będzie interpretowany jako zapięte pasy i lampka nigdy się nie zaświeci. Dziwna sytuacja i na razie nie mam pomysłu :/

Odnośnie nadmuchu, powinien działać. Jeżeli masz klimę manualną - pokrętła w poziomie - to rzeczywiście ktoś mógł majstrować i źle wpiął cięgna, albo masz zapchany filtr pyłkowy za schowkiem i stąd niewyczuwalny nadmuch.