Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tuning motoru D15B2

pawel4325
10-10-12, 13:14
Witam. Jestem pierwszy raz na forum więc proszę o zrozumienie jak bym coś "głupiego" napisał. No więc tak. Posiadam Honde Civic 1992 1.5i 16V z motorem D15B2. Chciałem troszkę ją podtuningować, lecz nie mam pomysłów za co się wziąć. Na początek mogę zainwestować spokojnie tysiaka, wiem że to mało ale trzeba od czego zacząć, jak będzie wszystko szło dobrze z czasem więcej. Piszę dlatego bo nie wiem od czego zacząć, jeśli chodzi o auto w nim nic nie było przerabiane, jak je kupiłem miało wycięty katalizator, a tak to reszta fabryka czyli Dual-Point itd. Będę wdzięczny za jakąś pomoc ile można z tego 90 konnego motora wyciągnąć. Pozdrawiam, Paweł.

JaRek4DON
10-10-12, 17:20
witaj kolego . Zacznij moze od przywitanie sie w odpowiednim dziale . Proponuje zebys tez zalozyl temat w dziale nasze nasze hondy / 5 gen . Obejrzyj auta innych uzytkownikow napewno ktores rozwiazanie ci sie spodoba :) pozdrawiam

maciu$
10-10-12, 18:01
Minime. Co i jak szukaj. Było milion razy.

pawel4325
11-10-12, 10:50
Minime czyli po prostu swap z DPFI na MPFI z tego co wiem troszkę będzie roboty, jeśli bym miał wiązkę kabli z D15B7 to w sumie wystarczy jej przełożenie, bez zbędnych przeróbek ? Druga rzecz bo też się muszę zastanowić nad tym, póki tego nie zrobię nie ma co się za innego brać?

JaRek4DON
11-10-12, 17:37
mini me czyli zalozenie do twojego d15b2 glowicy z vtec np. d16z6 . Zaloz swoj temat i tam mozna bedzie rozwijac taka dyskusje . szukaj dalej na forum tu naprawde jest wszystko napisane :) temat mysle ze do zamkniecia

sebastanlec
18-10-12, 20:10
nie załozysz wiazki sinikowej b7 do sinlika b2, nigdy w zyciu to nie pasuje, trzeba przerabiac oryginalna wiazke, dokładac kable itp itd