Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z ukladem kierowniczym :(

kuzioo
21-09-07, 10:10
Witam.Mam Hanie civic 96 rok 1.4i hatchback na kolach R15 195/50 i na dziurach lekkich czy mocnych lekko kierownice mi sciaga na lewo lub na prawo.Sa to takie lekkie ruchy ktore sie odczuwa przy trzymaniu kierownicy czy to normalne??Mialem ostatnio wymieniane lozyska z przodu i mechanik powiedzial ze nie ma zadnych luzow wiec od czego sie tak dzieje???Prosze o pomoc !!!To jest moj pierwszy samochod :)

ceelx
21-09-07, 10:33
moze trza zbieznosc ustawic ??

lakazs
21-09-07, 12:34
Niski profil + koleiny = witamy w Polsce

To normalne

Jedz na prostej w miare rownej drodze i zobacz czy auto sciaga po tym jak ustawisz kierownice na prosto.

A takie lekkie odczucie krecenia kierownica to na naszych drogach normalne. KOLEINY.

pompek
21-09-07, 14:15
no właśnie... ja od jakiegoś czasu zaobserwowałem lekkie (nie wiem jak to opisać...) ruchy (jakby coś było krzywe)... nasila się to przy wiekszym obciążeniu samochodu i odczuwalne jest zwłaszcza przy przyspieszaniu... tak sobie myślę, że gdyby to była zbierzność to po pierwsze czuł bym bicie przy wyższych prędkościach, a po drugie odczuwalne było by nie tylko przy przyspieszaniu... może coś w przeniesieniu napędu?... sam niewiem...

kuzioo
21-09-07, 14:42
Wlasnie dziwne jest ze na prostej nie sciaga.Na poczatku mi troszke sciagalo ale dlatego chyba ze w jednym kole mialem 2.0 cisnienie a w drugim 2,3 teraz jak mam po 2.0 wszedzie to jest ok tylko ze na tych dziurach to mnie szlak trafia.Mechanik mowi ze wszystko jest ok bez luzow a tu mi takie jaja sie dzieja.Dzieki za odpowiedz tak tez mi mowili ze to przez opony i koleiny sie dzieje.Pozdrawiam, a co do Cisnienia w kolch to jest ok bo nie tlucze jak mialem wieksze to byla masakra jakbym jezdzil wlacem hehe