Zobacz pełną wersję : Problem z ukladem kierowniczym :(
Witam.Mam Hanie civic 96 rok 1.4i hatchback na kolach R15 195/50 i na dziurach lekkich czy mocnych lekko kierownice mi sciaga na lewo lub na prawo.Sa to takie lekkie ruchy ktore sie odczuwa przy trzymaniu kierownicy czy to normalne??Mialem ostatnio wymieniane lozyska z przodu i mechanik powiedzial ze nie ma zadnych luzow wiec od czego sie tak dzieje???Prosze o pomoc !!!To jest moj pierwszy samochod :)
moze trza zbieznosc ustawic ??
Niski profil + koleiny = witamy w Polsce
To normalne
Jedz na prostej w miare rownej drodze i zobacz czy auto sciaga po tym jak ustawisz kierownice na prosto.
A takie lekkie odczucie krecenia kierownica to na naszych drogach normalne. KOLEINY.
no właśnie... ja od jakiegoś czasu zaobserwowałem lekkie (nie wiem jak to opisać...) ruchy (jakby coś było krzywe)... nasila się to przy wiekszym obciążeniu samochodu i odczuwalne jest zwłaszcza przy przyspieszaniu... tak sobie myślę, że gdyby to była zbierzność to po pierwsze czuł bym bicie przy wyższych prędkościach, a po drugie odczuwalne było by nie tylko przy przyspieszaniu... może coś w przeniesieniu napędu?... sam niewiem...
Wlasnie dziwne jest ze na prostej nie sciaga.Na poczatku mi troszke sciagalo ale dlatego chyba ze w jednym kole mialem 2.0 cisnienie a w drugim 2,3 teraz jak mam po 2.0 wszedzie to jest ok tylko ze na tych dziurach to mnie szlak trafia.Mechanik mowi ze wszystko jest ok bez luzow a tu mi takie jaja sie dzieja.Dzieki za odpowiedz tak tez mi mowili ze to przez opony i koleiny sie dzieje.Pozdrawiam, a co do Cisnienia w kolch to jest ok bo nie tlucze jak mialem wieksze to byla masakra jakbym jezdzil wlacem hehe