PDA

Zobacz pełną wersję : Konwersja srzyni automat na manual EJ6

MichalS394
09-10-12, 23:43
Witam, jako, że jestem nowy, na samym początku chciał bym wszystkich serdecznie przywitać :)

A przechodząc do tematu, mam okazję kupić EJ6 z automatyczną skrzynią i tutaj mam kilka pytań, co do przekładki na manuala:
1) Czy półośki z automatu podpasują mi pod manuala
2) Czy łapy skrzyni są te same?
3) Co jeszcze będę potrzebował oprócz zamachu, sprzęgła, przeróbki ECU, lewarka i pedałów?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odp.

berni69
11-10-12, 02:47
Sam przerabiałem taka przekladke rok temu potrzebujesz polosi nowej łapy od skrzyni u mnie był inny rozrusznik wysprzeglika kogoś kto ci to ogarnie i anielskiej cierpliwości pamiętam ze trzeba czujnik automaty jakoś zaslepic inaczej silnik nie odpali jak będziesz miał więcej pytań pisz na pw

tomekjzg
11-10-12, 05:21
licznik, chłodnica, lewarka, komputera.... tylko czy to się opłaci?

MichalS394
11-10-12, 12:45
Licznik sie różni tylko tym, że ma kontrolki od skrzyni czy czymś jeszcze?
co do mechaniki, to bym to ogarnął własnymi siłami, jeśli z przeróbką ECU i resztą elektryki bym sobie nie poradził, to jest pewien majster.. a auto ze względu na tą skrzynie nie może się sprzedać, i stoi za dość ciekawe pieniądze, więc pomyślałem, czemu nie. Na civa, który trafia w moje gusta mnie nie stać, bo ceny zaczynają się od 9k w górę. Jak jest ktoś, kto to już przerabiał to z chęcią poznam jego opinie, ile go to kosztowało i czy w ogóle było warto, czy od razu szukać manuala

berni69
11-10-12, 14:48
Ja ze swojego doświadczenia powiem ze było warto auto odrzylo koszt przerobienia komputera to 30 zl zanieś do sklepu z komórkami dadzą radę zrobić tylko na wszelki wydrukuj im manual konwersji jest gdzieś na necie
Przekładka jest praco chłonna mnie to wszystko wyniosło około 1,5k ale zrobiłbym to kolejny raz
Btw ja zostawiłem stara chłodnice z zaslepionym otworem