Zobacz pełną wersję : Dziwny dźwięk Kierunkowskazu.
Mam problem z kierunkiem, przy włączaniu prawego dzwinie brzmi i tak jakby szybciej cyka od lewego. Stało się to poprostu nic nie uderzyłem, ani nie zalałem. Wie ktoś co to moze być szukałem w szukajce, ale chyba nie ma.
nitro20, na mój gust to któraś żarówka po prawej Ci padła ;)
nitro20, na mój gust to któraś żarówka po prawej Ci padła ;)
NIC DODAC.....
Hmm kurde że ja o tym nie pomyślałem :D, jutro sprawdze w zasadzie od tego powinienem zacząć :) nie wiem czemu mi jakies poważne sprawy od ręki przyszły do głowy :D. Dzięki :)
Hehe, ja mam to samo. Teraz byłem zobaczyć i spaliła się żarówka prawego przedniego kierunku. Jak to wymienić :d Z tego co widziałem, to nie obejdzie się bez wykręcenia całego reflektora mam racje? Czy jest na to jakiś knif ??
Pozdrawiam!
auto do góry, odwiń nadkole i od tyłu sie dobierzesz do żarówki. Albo zrzuć zderzak
A wyjęcie reflektora nie będzie łatwiejsze?
Spróbuje tak jak mówiłeś z tym nadkolem plastikowym, a jakby to nic nie dało to wyciągnięcie reflektora to chyba 2 srubki...?
dwie widoczne u góry plus pod zderzakiem, także w razie czego lepiej zdjąć zderzak. Ale przy odrobinie wyczucia powinieneś się dostać przez nadkole
Dzięki za poradę ;) Żaróweczka wymieniona, swoją drogą chciałbym osoboscie pogratulować japońcowi :hinczyk: co wymiślił sposób wymiany tej żarówki... odkręcanie 11 śrub, demontaż zderzaka, jakiegoś metalowego wzocnienia pod rreflektorem i samego reflektora z powodu spalonej żaróweczki... naszczęscie robi się to żadko :aloha:
Pozdrawiam :piwo2:
ryan_ab, w instrukcji jest napisane o wymianie przez nadkole, a że Ci się chciało odkręcać 11 śrub to tylko Twój problem :]
ryan_ab, w instrukcji jest napisane o wymianie przez nadkole, a że Ci się chciało odkręcać 11 śrub to tylko Twój problem :]
No tak... z tym że ja mam instrukcje po niemiecku, a zresztą kto by czytał instrukcje :brawo2:
Trzeba było spytać.Wystarczy dwa kołeczki wyciągnąć z nadkola,odchylić i już :d
Sam się kiedyś zastanawiałem jak mi się spali kierunek jak to wymienić itez byłem przekonany że lampę muszę ściągać a tu proszę.
Dzięki za poradę ;) Żaróweczka wymieniona, swoją drogą chciałbym osoboscie pogratulować japońcowi :hinczyk: co wymiślił sposób wymiany tej żarówki... odkręcanie 11 śrub, demontaż zderzaka, jakiegoś metalowego wzocnienia pod rreflektorem i samego reflektora z powodu spalonej żaróweczki... naszczęscie robi się to żadko :aloha:
Pozdrawiam :piwo2:
Zmieniłeś obydwie za jednym zamachem czy za miesiąc będziesz musiał odkręcać znowu te jedenaście śrubek :D