Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : po swapie na b18c w 6 genie pika przekaznik za schowkiem

Smooth
09-10-12, 14:48
Witam, zrobilem swapa na b18c i nie zawsze ale dosc czesto slysze pykanie pod deska i na chwile auto traci moc i obroty wskakuja jakby na zimnym silniku lekko ponad 2 tys. Na 99% to te same pykniecie ktore sie slyszy po przekreceniu kluczyka w stacyjce przed odpaleniem silnika, jest takie pyk za schowkiem gdzies, chyba przekaznik paliwa. Z gory dzieki za pomoc

sebastanlec
19-10-12, 21:02
to jest główny przekaznik PGMFI i jak nie ma dobrego gdies styku to moze na chwile odcina pompe i załancza za chwile albo przechodzi w tryb awaryjny, ciezko powiedziec bo nie wiem czy to podczas jazdy czy na luzie

Smooth
20-10-12, 16:03
zminilem pompe paliwa na ta z ITR'a i problem zniknal ;)

sebastanlec
20-10-12, 21:05
no super czyli tak jakby tamta była uszkodzona lub za mało pompowała

Smooth
20-10-12, 22:17
dzialo sie to zarowno na postoju jak i w trakcie jazdy, po tygodniu jazdy stalo mi sie tak tylko 2 razy ale doslownie ledwo to zauwazylem i bez falowania obrotow na postoju jak chowalem auto do garazu wieczorem. Ale jest okay bo nie odcina mi przy wyprzedzaniu, moge zasuwac teraz ile fabryka bez strachu i ogolnie zapomnialem , ze cos jest nie tak. Dzieki za pomoc, moim zdaniem nie dawala rady, a ECU byl wystrojony na 206 km