Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pokrętło od regulacji nawiewów

R3-Owies
08-10-12, 20:10
witam nie działa mi pokrętło od regulacji nawiewów różne pozycje, jak zmieniam np na szyby to cały czas jest w pozycji na twarz.
Pokrętło chodziło ciężko potem coś się stało i zaczęło działać bez oporu lecz nie zmienia pozycji nawiewów bardzo proszę o poradę może ktoś się spotkał z takim problem

sweet
08-10-12, 20:21
Pewnie linka spadła z pokrętła. Trzeba środkowy tunel zdjąć i boczki od konsoli i zobaczyć.
Nie wiem czy czasem przez popielniczke się nie dostaniesz ale na ślepo to raczej nie ma co szukać. Lepiej rozkręcić [trudne to to nie jest] i będziesz widział co i jak.

Pomocny tutorial (http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?9180-FOTOINSTRUKCJA-Wymiana-%BFar%F3wek-pod-pokr%EAt%B3ami-nawiewu)

R3-Owies
09-10-12, 20:25
jednak spadła linka od regulacji kierunków nawiewów założyłem nasmarowałem linkę i te wszystkie mechanizmy dalej jak chce przesunąć z szyb na twarz to jest jakieś blokowanie nie wiem już co mam z tym fantem robić brakuje mi pomysłów jak odpiąłem linkę na dole jest lepiej ale jest minimalne trzymanie , linka nie jest poszczerbiona itp. jest to denerwujące jak ma się tylko nawiew na szyby proszę o pomoc

R3-Owies
09-10-12, 22:16
sprawdziłem linkę i jest ok, więc problem jest na dole kolo nóg kierowcy gdzie jest ten cały mechanizm coś go trzyma na samym dole tak jak jest położenie na regulacji nawiewów na szyby i na twarz a reszta pozycji działa bez oporu.