Zobacz pełną wersję : auto nierówno chodzi i pluje benzyną z wydechu.
Witam mam problem w d16z6, mianowicie auto stało rok moze więcej rzadko odpalane, ostatnio odpalam szarpie nim jak w traktorze, gdy puszcze pedał gazu obroty tak spadają że prawie gaśnie no i pluje paliwem z wydechu, co to może byc? Pozdawiam
vnv_nation
08-10-12, 20:02
Stalo rok to posprawdzaj podstawowe rzeczy. Od swiec kabli kopulki zaczynajac
Pluje paliwem z wydechu ?
Chyba pluje woda ktora mogla sie w wydechu nazbierac, raczej malo prawdopodobne aby plulo paliwem :)
swiece
kable
kopulka
palec
sonda lambda
nigdy nie było tak żeby wydostawało się z wydechu tyle cieczy wiesz ja go tam odpalałem raz na kilka miechów, no i jak tak przystawiłem zapalniczke na ulicy to tak lekko zapaliło no i śmierdzi paliwem jak na palec wziąłem.
świece wyczyszczę,kable sprawdzę, a kopułkę jak można dokładnie zbadać ? sonda to pod kompa trzeba chyba.
swiec sie nie czysci tylko wymienia, ja pierdziele, czy 40zl to az tak ogromny wydatek po roku stania ?
vnv_nation
08-10-12, 23:32
a kopułkę jak można dokładnie zbadać ?
wymienic
No i jak juz spychu wyzej napisall, nie prosciej wydac te 200zl na kable swiece kopulke i miec spokoj tylko kombinowac bez sensu?
Najlepiej jakbyś podjechał ,jak dasz radę ,to można to sprawdzić.
no najlepiej od razu wszystko wymienić tylko jaki to ma sens jeśli się pozbywam auta, szukając tak wady można krocie wydać.
to pozycz od kogos to wszystko i sprawdz...
a paliwo też masz tam roczne w baku?
Muzyk-Grzes
09-10-12, 10:57
Jak nierówno pracuje i jest paliwo w wydechu to znaczy że musi się przez silnik mieszanka przedostawać bo któryś z "garów nie pali". Można wymienić wszystko zapłonowe od razu ,lub po kolei podmieniać kable,aparat,świece.
dolałem 5L bo było mało no ale odpalałem z 4 miechy wcześniej i było git chyba że to stare aż tak się skropliło możliwe to ?
Yotomeczek86
09-10-12, 15:50
Wodą nie benzyną... Wilgoć i te sprawy. Już parę osób napisało - świece, kable, kopułka, palec rozdzielacza. I możesz się pokusić o nowy filtr paliwa jeszcze.