Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Klekocenie ?

misiekbydgoszcz
07-10-12, 09:39
Witam mam problem z klekoceniem prawdopodobnie z tłumikiem,kiedy przyspieszam klekoce mi pod autem 1,2,3,jadę szybciej nic nie klekocze.Wjechałem na kanał przytrzymałem wydech po środku i klekotanie przestało przy gazowaniu. Jest tam taka blacha przykręcałem i nic klekotanie jest dalej gumy wszystkie ok.Może przepalony tłumik,a i nigdzie nie ma dziurki nie widać żadnych spalin uciekających jakieś propozycje :confused:

Karpiczek
07-10-12, 12:13
Ja miałem problem z dziwnym dźwiekiem z wydechu, przy około 3 tys obr/min.Okazało się, że metalowa osłona katalizatora się obluzowała na tyle,ze wpadała w rezonans.

vnv_nation
07-10-12, 18:28
Witam mam problem z klekoceniem prawdopodobnie z tłumikiem,kiedy przyspieszam klekoce mi pod autem 1,2,3,jadę szybciej nic nie klekocze.Wjechałem na kanał przytrzymałem wydech po środku i klekotanie przestało przy gazowaniu. Jest tam taka blacha przykręcałem i nic klekotanie jest dalej gumy wszystkie ok.Może przepalony tłumik,a i nigdzie nie ma dziurki nie widać żadnych spalin uciekających jakieś propozycje

To po prostu szukaj w ktorym miejscu "klekoce". Nie rozumiem twojego pyatnia na forum. Napisales ze cos "klekoce", odnalazlas juz ze to gdzies z wydechu, a pytasz nas z ktorego miejsca dokladnie? Chyba tobie latwiej to znalezc bo widzisz swoje auto? Masakra :)

Marecki
07-10-12, 21:21
Może ten wydech się o coś obija, albo gumowe uchwyty są już mocno zużyte?
Nikt tego nie zgadnie, trzeba dokładnie sprawdzić.

misiekbydgoszcz
08-10-12, 17:39
Witam dzisiaj.Problem rozwiązałem w środkowym wydechu jest osłona i koncówka się rozszerzyła minimalnie i pukało założyłem opaskę metalową i trekotania nie ma poprostu się rozłazła osłona dzięki za porady.:)
Temat do zamknięcia !!!:rolleyes: